Rust & Bone

Ο Αλί συναντά τη Στεφανί σε ένα καβγά σε ένα κλαμπ. Την οδηγεί στο σπίτι της και της αφήνει το τηλέφωνο του. Είναι φτωχός, εκείνη είναι όμορφη και με πολλή αυτοπεποίθηση. Την επόμενη φορά που θα τη δει ο Αλί, εκείνη είναι σε αναπηρικό κοριτσάκι: έχει χάσει τα πόδια της και μαζί κάποιες ψευδαισθήσεις. Τη βοηθάει απλά, χωρίς συναίσθημα ή οίκτο. Κι εκείνη ζωντανεύει και πάλι.
Rust & Bone

Η λύτρωση και ο σπαραγμός

Εκείνος ανώριμος, ζωώδης, παρασιτικός, δεν έχει στον ήλιο μοίρα (και στο κεφάλι, μυαλό), ένας αιώνιος έφηβος.

Εκείνη αεράτη, ερωτική, ελκυστική, πνευματώδης, σίγουρη, δυναμική. Όλα αλλάζουν με ένα ατύχημα: μένει χωρίς πόδια: γκρεμοτσακίζεται, χάνει τον εαυτό της, σχεδόν παραιτείται.

Ένα τηλεφώνημα τους φέρνει κοντά. Αυτός δεν παύει να είναι αυτοκαταστροφικός και επιπόλαιος, αλλά καταφέρνει με ορμή και μαζί και παιδικότητα να την ανασύρει ξανά από τον βυθό στην επιφάνεια. Να ζήσει, να αναπνεύσει, να κολυμπήσει, να κάνει παθιασμένο σεξ. Εκείνη γαντζώνεται πάνω του. Ζει τη λύτρωση, μοιράζεται, νοιάζεται, θέλει. Μα και αυτός, αισθάνεται. Και αιφνιδιάζεται.

Και η κάμερα του Οντιάρ μπορεί να μην γλυτώνει από κάποιες ευκολίες μελοδράματος και αναμενόμενες κορυφώσεις, αλλά είναι τέτοιος ο παλμός, το χτυποκάρδι της και η αφέλειά του αποτυπώνονται σχεδόν αξέχαστα και είναι τόσο αφοπλιστικές και αναμφίβολα συγκλονιστικές οι ερμηνείες και των δύο πρωταγωνιστών που θα παραδοθείς, θα βουρκώσεις, μα πάνω απ'όλα θα αισθανθείς.

Απόστολος Κίτσος


 

Feelgood μελόδραμα

Δεν ξέρω αν πρόκειται για το πιο feelgood μελόδραμα των τελευταίων ετών αλλά σίγουρα μετά το τέλος της προβολής «νιώθεις καλά», ενώ είναι μία από τις πιο αισιόδοξες ταινίες που έχω δει ποτέ.

Πρόκειται για την ιστορία μιας φιλίας που εξελίσσεται σε μια απίστευτη ερωτική ιστορία, οι χαρακτήρες της οποίας είναι παρμένοι από την ομότιτλη συλλογή μικρών ιστοριών του Αμερικανού συγγραφέα Κρεγκ Ντέιβιντσον. Αυτό που θα μπορούσε να είναι παράξενο και επώδυνο μετατράπηκε από τον Οντιάρ σε ένα στόρι που δε χορταίνεις να βλέπεις, καθώς το σενάριο δεν παύει ποτέ να σε εκπλήσσει και οι ανθρώπινες σχέσεις σκιαγραφούνται εδώ με πλήρη ρεαλισμό.

Οι ερμηνείες και των δύο πρωταγωνιστών είναι εξαιρετικές, οι συμβολισμοί πετυχημένοι και καταλήγεις να το αποκαλείς: ένα αριστούργημα που «παραδίδει» μαθήματα ζωής. Είναι ταινία που δε θέλεις να χάσεις.

Ελεωνόρα Βερυκοκίδη


 

Πρώτη δημοσίευση: 29 Νοε. 2012, 15:05
Ενημέρωση: 6 Δεκ. 2012, 15:33
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Rust & Bone (Σώμα με σώμα)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
120
Εταιρία διανομής: 
Release: 
29 Νοεμβρίου 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Prey

Prey

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Μια πεζοπορία στη φύση μετατρέπεται σε ένα απεγνωσμένο παιχνίδι επιβίωσης για πέντε φίλους...
53 λεπτά