Ο Τζέιμς Κάμερον επιβεβαίωσε την επόμενη ταινία του μετά τα Avatar
Ο Τζέιμς Κάμερον έχει αφιερώσει τα τελευταία 25 χρόνια της σκηνοθετικής του διαδρομής στον κόσμο του “Avatar”, αλλά φαίνεται ότι έρχεται σιγά σιγά η ώρα για το επόμενο βήμα του που θα τον μεταφέρει από τον πλασματικό πλανήτη της Πανδώρας στην Ιαπωνία του 1945.
ΣΧΕΤΙΚΑO Tζέιμς Κάμερον σκέφτεται νέο Terminator
Ο Αμερικανός σκηνοθέτης του “Τιτανικού” και του “Terminator” έχει αποκτήσει τα δικαιώματα κινηματογραφικής μεταφοράς του βιβλίου “Ghosts of Hiroshima” του Τσαρλς Πελεγκρίνο, το οποίο κυκλοφόρησε στις αρχές του Μαΐου και σύντομα θα ηχογραφηθεί και ως audiobook, με τον Μάρτιν Σιν (“Αποκάλυψη, Τώρα!”) στον ρόλο του αφηγητή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Deadline.
Αφού λοιπόν ολοκληρώσει τα πολυαναμενόμενα sequel του “Avatar”, ο Κάμερον θέλει να μετατρέψει το βιβλίο του Πελεγκρίνο σε μια αντισυμβατική ταινία μεγάλου μήκους. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι περιμένουμε τρεις συνέχειες του “Avatar”, αφού ο Κάμερον έχει πει ότι θα κυκλοφορήσουν τουλάχιστον πέντε ταινίες, με την τρίτη στη σειρά να έχει προγραμματιστεί για κυκλοφορία τον προσεχή Δεκέμβρη, ενώ η τέταρτη και η πέμπτη για τον Δεκέμβρη του 2027 και του 2029 αντιστοίχως.
Σε ό,τι αφορά τώρα το “Ghosts of Hiroshima”, αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή κυκλοφορία του βιβλίου συμπίπτει με τη συμπλήρωση 80 ετών από την πτώση των αμερικανικών ατομικών βομβών στις ιαπωνικές πόλεις της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, την περίοδο που ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος όδευε οριστικά προς το τέλος του. Η κινηματογραφική εκδοχή του βιβλίου θα επικεντρωθεί εν μέρει στην πραγματική ιστορία ενός Ιάπωνα που επέζησε από τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα και ταξίδεψε στη συνέχεια στο Ναγκασάκι, όπου έγινε μάρτυρας της πτώσης και της δεύτερης ατομικής βόμβας. Το βιβλίο του Πελεγκρίνο είναι άλλωστε ένα κολάζ από μαρτυρίες επιζώντων και ευρημάτων από τον αναδυόμενο κλάδο της εγκληματολογικής αρχαιολογίας.
“Αυτό είναι ένα θέμα που ήθελα να εξερευνήσω σε μια ταινία, αλλά πάλευα για χρόνια να δω πώς θα το προσεγγίσω”, είπε ο Κάμερον στο Deadline. “Γνώρισα τον Τσουτόμου Γιαμαγκούτσι, που επέζησε και των δύο βομβαρδισμών, λίγες ημέρες πριν πεθάνει. Βρισκόταν το νοσοκομείο και μας έδωσε τη σκυτάλη ώστε να αφηγηθούμε την ιστορία του. Συνεπώς, είναι κάτι που πρέπει να κάνω, δεν μπορώ να το παρατήσω, αφού εγώ κι ο Τσαρλς Πελεγκρίνο του υποσχεθήκαμε ότι θα μεταφέρουμε τη μοναδική, στοιχειωτική εμπειρία του στις επόμενες γενιές”, συμπλήρωσε.
Μετά τον εμπορικό και καλλιτεχνικό θρίαμβο του “Τιτανικού” (1997), ο Κάμερον δεν έχει σκηνοθετήσει άλλη ταινία μυθοπλασίας που να μην ανήκει στο σύμπαν του “Avatar”, το οποίο μονοπωλεί σταθερά το ενδιαφέρον του και την ενέργειά του. Ο ίδιος είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι σκοπεύει να ξεκινήσει γυρίσματα για το “Hiroshima” πριν ξεκινήσει να δουλεύει πάνω στο “Avatar 4”, αλλά ακόμα κι αν ισχύει αυτό είναι δύσκολο να γίνει κάποια πρόβλεψη για το πότε θα κάνει διάλειμμα από τους Να’βι για χάρη του “Hiroshima”, καθότι εμπλέκεται συστηματικά και ενεργά και στο στάδιο του post-production των ταινιών του. Την περασμένη χρονιά, είχε δηλώσεις ότι τα “Avatar 6” and “Avatar 7” έχουν μπει στο στάδιο του pre-production, αλλά δεν έκανε κάποια αναφορά στο φιλόδοξο project που αν μη τι άλλο θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
ΣΧΟΛΙΑ
Εμφάνιση σχολίων