Κάννες 2024: Βραβείο για το «Χάος Που Αφησε Πίσω της» του Νίκου Κολιούκου

Δημοσίευση: 24 Μαΐου 2024, 12:52
Συντάκτης:

Το δεύτερο μεγάλο βραβείο του Επίσημου Διαγωνιστικού Σπουδαστικού Τμήματος του Φεστιβάλ, La Cinef απέσπασε η ταινία "Το Χάος που Άφησε Πίσω της". Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Νίκου Κολιούκου, που έκανε τη διεθνή του πρεμιέρα στο 77ο Φεστιβάλ Καννών, επιλέχθηκε από 2.263 συμμετοχές νέων δημιουργών απ’ όλον τον κόσμο. Διαγωνίσθηκε ανάμεσα σε άλλες 17 ταινίες και απέσπασε εξ ημισείας το δεύτερο βραβείο με το Out the Window Through the Wall.

<a href="/nea/tetarto-vraveio-gia-tainia-toy-giorgoy-lanthimoy-stis-kannes/69926">Tέταρτο βραβείο για ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στις Κάννες</a>ΣΧΕΤΙΚΑTέταρτο βραβείο για ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στις Κάννες

Η ταινία γυρίστηκε στο πλαίσιο της διπλωματικής εργασίας του Νίκου Κολιούκου και της πτυχιακής εργασίας της Αλεξάνδρας Ρίμπα στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το Χάος που Άφησε Πίσω της ξεκίνησε την φεστιβαλική του πορεία από το Σπουδαστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Δράμας, όπου απέσπασε τα Βραβεία Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για την Μαρίνα Σιώτου.

Πρωταγωνιστούν η Μαρίνα Σιώτου και ο Γιάννης Τσορτέκης. Μαζί τους οι Ελένη Καραγιώργη, η Δανάη Σκιάδη, η Μαρία Φιλίνη και ο Βασίλης Κανάκης. Το μοντάζ της ταινίας υπογράφει ο Γιώργος Ζαφείρης (Μήλα, Fingernails), την διεύθυνση φωτογραφίας η Αλεξάνδρα Ρίμπα (Η Μητέρα μου είναι Αγία) και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση η Πελαγία Χατζηνικήτα.

Σύνοψη: Η Άννα νιώθει πως τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία να κυνηγήσει το όνειρό της, μια μουσική καριέρα στο Παρίσι. Η επιτυχία δεν θα έμοιαζε άπιαστη, αν ο αλκοολικός πατέρας της δεν στεκόταν εμπόδιο στο δρόμο της. Μια ιστορία για την αγάπη και την εξάρτηση, για όλα αυτά που αγαπάς και για αυτά που θες να αφήσεις πίσω.

Σημείωμα σκηνοθέτη: Με ενδιαφέρουν οι αντιθέσεις και οι αντιφάσεις, η πολυπλοκότητα και η απροσδόκητη δύναμη των συναισθημάτων. Σκοπός μου ήταν να διασφαλίσω πως η σχέση της Άννας με τον πατέρα της, θα ήταν ειλικρινής, ρεαλιστική και σύνθετη. Στην ιστορία αυτή ήθελα να δείξω πως το φως υπάρχει μέσα στο σκοτάδι και πως η αγάπη αναδύεται ακόμη και στις πιο σκοτεινές στιγμές.

Ο Νίκος Κολιούκος (γεν. 1996) είναι σκηνοθέτης με βάση την Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Την περίοδο αυτή προετοιμάζει τις επόμενες δύο μικρού μήκους ταινίες του, Το Θηρίο Που Περπατά Σαν Άνθρωπος (Open Borders) και Amnesia (Homemade Films).

Πολλές περισσότερες πληροφορίες για την ταινία και τρέιλερ μπορείτε να βρείτε εδώ. 

Πρώτη δημοσίευση: 24 Μαΐου 2024, 12:52
Ενημέρωση: 24 Μαΐου 2024, 13:23
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
15986
Feelgood
10531
Feelgood
5930
Feelgood
2620
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos