To "Vikings" τώρα δικαιώνεται!

Δημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2018, 17:03
Συντάκτης:

Σκελετός πολεμιστή Βίκινγκ του 10ου αιώνα που βρέθηκε στην πόλη Μπίρκα της Σουηδίας την περίοδο του 1880 αποδεικνύεται μετά από νέες έρευνες ότι ανήκει σε γυναίκα και όχι σε άνδρα πολεμιστή, όπως αρχικά θεωρούσαν οι επιστήμονες.

Αν και τα λεπτά οστά υποδήλωναν γυναικείο σκελετό, τα αντικείμενα που ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι θαμμένα στην γύρω περιοχή (συγκεκριμένα βρήκαν ένα σπαθί, ένα τσεκούρι, δύο ασπίδες, μία λόγχη και άλλα πολεμικά “αξεσουάρ”) τους έκαναν να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για άνδρα, καθώς δεν υπήρχε μέχρι τότε ιστορικό γυναικών που να ανήκουν σε υψηλές στρατηγικές θέσεις στους πολεμιστές των Βίκινγκ. Οι αμφιβολίες ωστόσο οδήγησαν σε τεστ DNA με δείγμα από το σώμα και δόντι του σκελετού ώστε να λάμψει η αλήθεια. Τελικά, το χρωμόσωμα Y απουσίαζε από τα αποτελέσματα και πλέον είναι επίσημο.

Όπως δήλωσαν και οι ίδιοι οι ερευνητές: «Τα καινούργια στοιχεία αλλάζουν τα δεδομένα για την κοινωνία των Βίκινγκ, τις κοινωνικές κατασκευές αλλά και τους κανόνες κατά την εποχή τους. Το γεγονός ότι ο τάφος υψηλού κύρους “Bj 581” ανήκει σε γυναίκα πολεμίστρια υποδηλώνει ότι, όντως, οι γυναίκες μπορούσαν να είναι ολοκληρωμένα μέλη κοινωνιών κυριαρχούμενες από άνδρες».                

To τηλεοπτικό "Vikings" και η Lagertha τώρα δικαιώνονται! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos