Video on demand μεσω της τεχνολογιας blockchain - το μέλλον πλησιάζει

Δημοσίευση: 20 Φεβ. 2018, 20:40
Συντάκτης:

Αρκετα πράκτορεια πωλήσεων ανάμεσα στα οποία τα Level K και Celcius entertainment υπέγραψαν με τη σουιδικη startup Cinezen για να χρησιμοποιήσουν το πρώτο μοντέλο διανομής video on demand μέσω της τεχνολογιας blockchain(BVoD). Το κρυπτονομισμα με το οποίο θα πληρώνουν οι καναλωτες την υπηρεσία είναι το Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο μετά το Bitcoin.

Το σύστημα δεν θα χρειάζεται μηχανισμούς αποδείξεων πληρωμών καθώς κάθε πάροχος είναι μέρος του δικτύου blockchain με άμεση πρόσβαση σε διαφανείς συναλλαγές και θα λαμβάνει πληρωμές απευθείας από τον καταναλωτή.

Στη δεύτερη φάση οι καταναλωτές θα είναι σε θέση να πληρώνουν με πιστωτική αλλά οι συναλλαγές θα μετατρέπονται και πάλι σε κρυπτονομισμα ώστε να υπάρχει η διαφάνεια και αμεσότητα την πληρωμή.

Αλλά πρακτορεία που αναμένονται να υπογράψουν περιλαμβάνουν τα Antipodes sales, Flexy-Movies και YTINIFNI Pictures. Από αυτές τις εταιρίες, εχουν εξασφαλιστεί ήδη 100 τίτλοι για BVoD διανομή και ο αριθμος αναμένεται να αυξηθεί εκθετικά.

H πλατφορμα της Cinezen είναι ακόμα υπό υλοποίηση με το εμπορικό λανσάρισμα να αναμένεται στο τέλος του 2018.

Μια demo εκδοχή θα είναι διαθέσιμη για δοκιμές πριν το φεστιβάλ των Καννών.

Σε δηλώσεις εκπρόσωπος της εταιρίας αναφέρει:"Η τεχνολογία blockchain λύνει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας, αυτο της έλλειψης εμπιστοσύνης και διαφάνειας." ενώ ο CEO της LecelK, Tine Klint, συμπληρώνει πως "Η τεχνολογία blockchain δημιουργεί μια δυνατότητα να συμπεριληφθεί μια προσθετη κοινότητα ανθρώπων διατηρώντας την παραδοσιακή διανομή περιεχομένου"

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos