Tungsten & Ξεναγός: Με όνειρο την πίστη

Δημοσίευση: 16 Νοε. 2011, 03:04

 

Δύο ανεξάρτητες ελληνικές παραγωγές θα προβληθούν μαζί στις αίθουσες, με κοινό εισιτήριο και αγγλικούς υποτίτλους από 24 Νοεμβρίου στις αίθουσες.Το MOVE IT στηρίζει την πολύ καλή προσπάθεια των δημιουργων τους, μάλιστα στο τεύχος που κυκλοφορεί, μπορείτε να διαβάσετε κοινή συνέντευξη των δύο σκηνοθετών.

«Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία κάθε σκηνοθέτη είναι ένα τεράστιο ταξίδι. Κι όταν αυτό το ταξίδι γίνεται ως ανεξάρτητη παραγωγή, είναι εγγυημένη περιπέτεια. Το «Tungsten» και «Ο ξεναγός» γυρίστηκαν ενάντια στις ίδιες δυσκολίες και με εφόδια την ίδια πίστη και γενναιόδωρη προσφορά ενός συνόλου δημιουργικών ανθρώπων. Είναι δύο πρώτες μεγάλου μήκους που ολοκληρώθηκαν με ελάχιστα χρήματα και αστείρευτο ενθουσιασμό. Πέρα από τις συνθήκες παραγωγής, οι δύο ταινίες μοιράζονται κι έναν χαρακτήρα: την Αθήνα. Είναι δύο ταινίες για δύο τελείως διαφορετικές όψεις της ίδιας πόλης, σαν να μοιράζονται έναν ηθοποιό που παίζει έναν διαφορετικό αλλά εξίσου πρωταγωνιστικό ρόλο κάθε φορά. Στο «Tungsten» η Αθήνα είναι μία ασπρόμαυρη πόλη, με εργατικές κατοικίες, ψηλά κτίρια, εγκαταλελειμμένα εργοστάσια, μεγάλες λεωφόρους και φθαρμένες πεζογέφυρες.

Στον «Ξεναγό» η Αθήνα είναι μία καλοκαιρινή πόλη, γεμάτη ζωή, αρχιτεκτονική ποικιλομορφία και μνημεία παγκόσμιας εμβέλειας. Η κοινή διανομή τους είναι ένας διάλογος για την Αθήνα, για τα διαφορετικά της πρόσωπα, τα προβλήματά της, την αστείρευτη γοητεία της και την τεράστια αφηγηματική της δυναμική ως κινηματογραφικό φόντο. Πάνω απ’ όλα όμως η κοινή έξοδος στις αίθουσες αποτελεί την φυσική συνέχεια του πνεύματος της συλλογικότητας και της αλληλοβοήθειας με την οποία γίνανε οι ταινίες στο στάδιο της διανομής τους. Ταυτόχρονα αποτελεί και μία εναλλακτική πρόταση στο πεδίο της διανομής, ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που καλείται να υπερβεί κάθε ανεξάρτητη παραγωγή. Ευελπιστούμε η κοινή έξοδος στις αίθουσες να αποτελέσει αφορμή για περισσότερους εναλλακτικούς τρόπους διανομής στο μέλλον».

Γιώργος Γεωργόπουλος - Ζαχαρίας Μαυροειδής

Δύο ανεξάρτητες ελληνικές παραγωγές θα προβληθούν μαζί στις αίθουσες, με κοινό εισιτήριο και αγγλικούς υποτίτλους. Οι ταινίες κυκλοφορούν στις 24 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους Άστορ Hollywood 3D και Μικρόκοσμος. Θα προβάλλονται εναλλάξ, θα υπάρχει όμως και δυνατότητα κοινού, πιο οικονομικού εισιτηρίου για όποιον θέλει να δει και τις δύο ταινίες.

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου θα γίνει πάρτι για την προώθηση της διανομής στο Six D.O.G.S, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στην οδό Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, όπου θα παίξουν ζωντανά τρία συγκροτήματα που έχουν χαρίσει τη μουσική τους στις ταινίες: Gloire Carton - Berlin Brides. H συναυλία αρχίζει στις 22.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos