True American: η Κάθριν Μπίγκελοου σκηνοθετεί Τομ Χάρντι

Δημοσίευση: 15 Μαΐου 2014, 15:32

Ο Τόμ Χάρντι είναι ένας ‘True American’ για τη βραβευμένη με Όσκαρ σκηνοθέτιδα Κάθριν Μπίγκελοου (The Hurt Locker, Zero Dark Thirty), που ετοιμάζει την ταινία, βασισμένη στο βιβλίο ‘True American: Murder & Mercy in Texas’ του Anand Giridharadas.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πραγματική ιστορία του Raisuddin Bhuiyan, ενός αξιωματικού της αεροπορίας από το Μπαγκλαντές, που ονειρεύεται να μεταναστεύσει στις Η.Π.Α. και να εργαστεί στις νέες τεχνολογίες, κάνοντας μια νέα στροφή στη ζωή του. Ωστόσο, λίγες μόλις μέρες μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, ένας αυτοαποκαλούμενος ‘Αμερικανός τρομοκράτης’ ονόματι Mark Stroman, που ζητά εκδίκηση για το πολύνεκρο μακελειό, μπαίνει στο μίνι μάρκετ του Ντάλας που εργάζεται ο Raisuddin και τον πυροβολεί στο κεφάλι, σχεδόν σκοτώνοντάς τον. Ενώ ο Stroman θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου και θα κριθεί θανατοποινίτης, ο Bhuiyan θα παλέψει για τη ζωή του, προκειμένου να ξεπεράσει τα τραύματα που προκάλεσαν τον ακρωτηριασμό και τον παρ’ολίγον θάνατό του. Το μεγαλείο της ψυχής του όμως θα τον οδηγήσει στα χνάρια του εκτελεστή του, προκειμένου να του δώσει άφεση αμαρτιών, ξεκινώντας εκστρατεία κατά της θανατικής ποινής, ενώ από την πλευρά του ο Stroman θα αποφασίσει να γίνει καλύτερος άνθρωπος ακόμα και μέσα στη φυλακή.

Αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το όνομα του ανθρώπου που θα αναλάβει το σενάριο, πρόκειται σίγουρα για ένα πολύ ενδιαφέρον project από πλευράς Μπίγκελοου, ενώ ο Χάρντι φαίνεται να βρίσκεται σε μια πολυάσχολη φάση της ζωής του, αφού έχει εμπλακεί σε συνολικά 6 project που βρίσκονται σε στάδιο post production, μεταξύ των οποίων και τα "Mad Max: Fury Road¨του Τζορτζ Μίλερ, "The drop/rescue" του Μίκαελ Ρόσκαμ,  "Child 44" του Ντάνιελ Εσπινόζα και  ‘Rocketman’ σκηνοθεσίας Μάικλ Γρέισι όπου υποδύεται τον Elton John.

Ειρήνη Κατσαρά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos