Τραγικό! Νεκρός σε δυστύχημα ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος

Δημοσίευση: 24 Ιαν. 2012, 21:23

Ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Metropolitan όπου και νοσηλευόταν μετά από δυστύχημα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας του ταινίας στη Δραπετσώνα. Ο μεγάλος σκηνοθέτης παρασύρθηκε από μοτοσυκλέτα στην προσπάθειά του να διασχίσει τον περιφερειακό Κερατσινίου.

Να υπενθυμίσουμε πως ο πατριάρχης του ελληνικού arthouse κινηματογράφου και διάσημος διεθνώς auteur είναι ο μόνος Έλληνας (εκτός του Κώστα Γαβρά) που ανάμεσα σε πολλές άλλες διακρίσεις, έχει κερδίσει το Xρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών το 1998 με την ταινία Αιωνιότητα και μια Μέρα.

Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος (ως σκηνοθέτης αλλά και παλαιότερα ως κριτικός κινηματογράφου) ήταν ένας μοναδικός φάρος δημιουργίας σε ένα χώρο που συχνά αποικείται από ατάλαντους δημοσιοσχετίστες και ακόμα περισσότερο από άσχετους σχολιαστές και εμπόρους. Είναι μια πραγματικά μαύρη μέρα για το ελληνικό σινεμά και πολιτισμό που έχασαν έναν από τους πιο άξιους πρεσβευτές τους στον κόσμο.

Το MOVE IT θα αποτίσει το φόρο τιμής του με μεγάλο αφιέρωμα στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει προσεχώς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos