Θέατρο: Ο Δημήτρης Λάλος το βραβείο "Δημήτρης Χορν"

Δημοσίευση: 6 Μαρτίου 2012, 03:06

Ο Δημήτρης Λάλος, ο Χοσεφίνο στο «Λα Τσούνγκα» του Μάριο Βάργκας Λιόσα είναι, παμψηφεί, ο φετινός, 12ος νικητής του θεατρικού βραβείου «Δημήτρης Χορν». Το βράδυ της Δευτέρας πέρασε στον λαιμό του τον χρυσό σταυρό του Χορν. Η παράσταση παίζεται για τρίτη χρονιά, με μεγάλη επιτυχία, στο θέατρο Επί Κολωνώ σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκόττη με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον επώνυμο ρόλο.

Ηταν εκεί οι οκτώ από τους έντεκα που έχουν βραβευθεί ως τώρα, και συγκεκριμένα ο Δημήτρης Ημελλος, ο Αργύρης Ξάφης, ο Χρήστος Λούλης, ο Κώστας Βασαρδάνης, ο Νίκος Καρδώνης, ο Θανάσης Αλευράς, ο Μιχάλης Οικονόμου και ο Θάνος Τοκάκης, που του παρέδωσε, ως περσινός νικητής, τον Σταυρό. Ελειπαν ο Κώστας Γάκης, ο Γιάννος Περλέγκας και ο Μάκης Παπαδημητρίου, γιατί έπαιζαν στις παραστάσεις τους.

Λίγο πριν από τη βράβευση οι οκτώ παρόντες ηθοποιοί τραγούδησαν με έναν ιδιαίτερο και ζεστό τρόπο το «Ποιος το ξέρει» που είχε ερμηνεύσει ο ίδιος ο Χορν (μουσική Μίμης Πλέσσας, στίχοι Κώστας Πρετεντέρης), δημιουργώντας την ατμόσφαιρα εκείνη που ξέρει να δημιουργεί το θέατρο όταν είναι γενναιόδωρο...

«Είναι τιμή μου γιατί βρέθηκα ανάμεσα σ΄αυτούς τους συνυποψήφιους», συνέχισε, δείχνοντας τους συναδέλφους του που καθισμένοι στην πρώτη σειρά του θεάτρου Χορν, επίσης τον χειροκροτούσαν _ο Αντίνοος Αλμπάνης, ο Γιώργος Παπαγεωργίου, ο Δημήτρης Μοθωναίος και ο Γιώργης Τσαμπουράκης ενώ ο Χάρης Φραγκούλης έλειπε, γιατί επίσης έπαιζε σε παράσταση.

 

Το βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ετήσιο, επαμειβόμενο (3.000 ευρώ) και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιούτο βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ετήσιο, επαμειβόμενο (3.000 ευρώ) και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos