Στίβεν Σπίλμπεργκ και Λεονάρντο Ντι Καπριο ξανά μαζί

Δημοσίευση: 18 Μαΐου 2018, 12:42
Συντάκτης:

Ο Steven Spielberg και ο Leonardo DiCaprio είναι σε συζητήσεις για μία βιογραφική ταινία της Lionsgate για τον Ulysses S. Grant, τον 18ο Πρόεδρο των Η.Π.Α.  Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια συμφωνία με τον σκηνοθέτη και τον ηθοποιό, και η Lionsgate δεν έχει σχολιάσει την είδηση που πρώτο έβγαλε το Deadline. Η ταινία για τον Grant ξεκίνησε ως ιδέα πέρσι με τον DiCaprio και την συνεργάτη του από την εταιρεία Appian Way, Jennifer Davisson, να αναλαμβάνουν την παραγωγή της κινηματογραφικής μεταφοράς του βιογραφικού βιβλίου «Grand» του Ron Chernow, που κυκλοφόρησε το 2017.

Ο Grand είναι γνωστός ως ανώτερος στρατιωτικός που ηγήθηκε του Στρατού της Ένωσης (ή Ομοσπονδιακού Στρατού) έναντι του Συνομοσπονδιακού κατά τον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο, κάτω από την κατεύθυνση του Αβραάμ Λίνκολν. Κέρδισε 2 φορές την προεδρεία της Αμερικής ως διάδοχος του Andrew Johnson, σταθεροποίησε την οικονομία ενώ προσπάθησε να απαλείψει τα τελευταία απομεινάρια της δουλείας, συντρίβοντας την Ku Klux Klan. Ο David James Kelly θα αναλάβει το σενάριο της ταινίας.

Δεν είναι τυχαίο που ο Spielberg την τελευταία του μέχρι τώρα υποψηφιότητα για Όσκαρ σκηνοθεσίας την είχε το 2013 για το «Lincoln», μία επίσης βιογραφική ταινία, τοποθετημένη στην ίδια εποχή. Με τον Leonardo DiCaprio έχουν συνεργαστεί ξανά  το 2002 για το «Catch me if you can». Το επόμενο πρότζεκτ του ηθοποιού είναι η νέα ταινία του Tarantino, «Once upon a time in Hollywood», που τοποθετείται στο 1969, και στις δολοφονίες της οικογένειας Manson. Ο Σπίλμπεργκ έχει αναλάβει να σκηνοθετήσει τον 5ο Indiana Jones, και το remake του θρυλικού μιούζικαλ «West Side Story», ενώ ο ίδιος με την εταιρεία του, την Amblin Entertainment, έχουν αναλάβει την παραγωγή του «Blackhawk» της DC Comics, με την πιθανότητα να το σκηνοθετήσει. Αν τελικά κάτσει αυτή η συνεργασία, σίγουρα ακούγεται φιλόδοξη και οσκαρική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos