Στίβεν Σόντερμπεργκ, ΝΒΑ και Netflix μαζί

Δημοσίευση: 12 Σεπτεμβρίου 2018, 17:24
Συντάκτης:

Ο Steven Soderbergh, ένας σκηνοθέτης που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και αντισυμβατικός (καθώς μην ξεχνάμε πως γύρισε το “Unsane” με iPhone), αποφάσισε φέτος να αρχίσει μία νέα συνεργασία. Με το Netflix, όπου θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε την νέα του ταινία με τίτλο “High Flying Bird”. Όπως δήλωσε και ο ίδιος σε συνέντευξή του «είχαμε πολλές επιλογές για να διανέμουμε το High Flying Bird, αλλά η συγκέκριμενη ευκαιρία ήταν σαν ένα slam dunk, για να δανειστώ και από το λεξιλόγιο της ταινίας, και ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσω τη σχέση μου με το Netflix».

<a href="/nea/vlack-mirror-epistrefei-me-7i-sezon/69607">To "Βlack Mirror" επιστρέφει με 7η σεζόν</a>ΣΧΕΤΙΚΑTo "Βlack Mirror" επιστρέφει με 7η σεζόν

Η ταινία πρόκειται για την ιστορία ενός αθλητικού ατζέντη του NBA, ο οποίος προσπαθεί να δελεάσει και να παρασύρει έναν νεοσύλλεκτο επαγγελματία μπασκετμπολίστα σε μία αμφιλεγόμενη επαγγελματική συμφωνία. Δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία για την υπόθεση της ταινίας, αλλά γνωρίζουμε πως ο Andre Holland (Moonlight, Castle Rock, The Knick) θα κατέχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ατζέντη, και πλάϊ του θα συμπρωταγωνιστούν η ανερχόμενη Zazie Beetz (“Atlanta,” “Deadpool”), αλλά και οι Melvin Gregg, Sonja Sohn, Zachary Quinto (“Star Trek”), Kyle MacLachlan (“Twin Peaks”), και Bill Duke. Το σενάριο υπογράφει ο Tarell Alvin McCraney, ο συγγραφέας του “Moonlight” που κέρδισε τρία Όσκαρ ενώ προτάθηκε για άλλα πέντε.

Βέβαια, το “High Flying Bird” δεν θα είναι η πρώτη και τελευταία συνεργασία του Soderbergh με το Netflix, καθώς ο ίδιος είχε δηλώσει πως η επερχόμενη του ταινία “The Laundromat” με θέμα τα έγγραφα του Παναμά και αστεράτο κάστ, πιθανώς να «καταλήξει» στην πλατοφόρμα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το μεγαλύτερο ατού του Netflix είναι πως η πλατφόρμα προσφέρει μία δίοδο δημιουγικότητας χωρίς παρεμβάσεις από τρίτους, ενώ το σύστημα των παραδοσιακών στούντιο είναι γεμάτο από τέτοιου είδους παρεμβολές. Για αυτό, δεν μας έκανε εντύπωση όταν δήλωσε πως δεν τον ενδιαφέρει αν κάποια ταινία του δεν προβληθεί στο σινεμά ή δεν μπορέσει να συμμετάσχει σε κάποιο φεστιβάλ κινηματογράφου. Παρ’όλα αυτά, με την πρόσφατη επιτυχία που είχε το “Roma” του Alfonso Cuaron (το οποίο προβλήθηκε στο Netflix) στο Φεστιβάλ του Τορόντο, ο Soderbergh μπορεί να συνεχίσει να εισπράτει την αγάπη των φεστιβάλ. Ενώ δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία κυκλοφορίας για το “High Flying Bird," μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως το Netflix ‘άρπαξε’ άλλον έναν καταξιωμένο σκηνοθέτη!

Update 18/1/19: Η δεύτερη ταινία που γύρισε ο Στίβεν Σόντερμπεργκ με i-phone μετά το "Unsane", είναι γεγονός και το τρέιλερ είναι εδώ. Το φιλμ θα στριμάρει στο Netflix στις 8 Φεβρουαρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos