ΣΕΙΡΕΣ

Σειρά από μυθιστόρημα του Φίλιπ Ντικ φαντάζεται νίκη των Ναζί

Δημοσίευση: 4 Aug 2015, 13:37

Αμερική, 1962. Οι ΗΠΑ έχουν χάσει τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τώρα βρίσκονται υπό κατοχή: η ναζιστική Γερμανία κατέχει το ανατολικό μέρος των πρώην ΗΠΑ και οι Ιάπωνες το δυτικό. Οι Αμερικανοί θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Η δουλεία έχει νομιμοποιηθεί ξανά. Οι ελάχιστοι εβραίοι που κυκλοφορούν κρύβονται πίσω από ψευδώνυμα. Κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη σε τίποτε.

Σε αυτή τη σκληρή πραγματικότητα, κάποιοι συνεχίζουν απτόητοι να σχεδιάζουν με μυστικιστικό πάθος τον Όλεθρο, άλλοι επιχειρούν να επιβιώσουν, ξεπουλώντας όσο όσο το παραμικρό ίχνος της ανθρωπιάς τους, ενώ κάποιοι, λιγότεροι, επιμένουν να αντιστέκονται...

Εν μέσω μίας τέτοιας κατάστασης, εμφανίζεται μία ταινία που αντιστρέφει την πραγματικότητα: σε αυτήν, οι Γερμανοί είναι οι ηττημένοι και οι Σύμμαχοι είναι οι νικητές. Ποια είναι, όμως, η αλήθεια;

Όλα αυτά συμβαίνουν στο μυθιστόρημα του Φίλιπ Κ. Ντικ με τίτλο «Ο άνθρωπος στο ψηλό κάστρο», το οποίο γίνεται τηλεοπτική σειρά σε παραγωγή Ρίντλεϊ Σκοτ.

Η σειρά θα προβληθεί στην ιστοσελίδα live streaming Amazon το 2016. Ήδη έχει προβληθεί ο πιλότος, ενώ στη δημοσιότητα έχει δοθεί και το τρέιλερ.

Ο παραγωγός Ρίντλεϊ Σκοτ δεν είναι άγνωστος του έργου του Φίλιπ Κ. Ντικ. Το βιβλίο του Ντικ, Do Androids Dream of Electric Sheep?, ενέπνευσε το Blade Runner, μία από τις σπουδαιότερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, την οποία σκηνοθέτησε ο Σκοτ (και δυστυχώς ετοιμάζει το sequel της).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos