European Media

To "Purple Rain" επιστρέφει στις αίθουσες

Δημοσίευση: 23 Απριλίου 2016, 10:42
Συντάκτης:

Η αλυσίδα κινηματογραφικών αιθουσών, AMC Theatres τιμά τη μνήμη του Prince, προβάλοντας το "Purple Rain" σε 87 αίθουσές της σε ολόκληρες τις ΗΠΑ. Η ταινία του 1984 θα παίζεται μέχρι και τις 28 Απριλίου. Η θέαση της ταινίας σε ιδανικό περιβάλλον ήχου, είναι πραγματική εμπειρία, καθώς η παρουσία του Prince και των Revolution στη σκηνή (σχεδόν το μισό της ταινίας) είναι απλά μεγαλειώδης!
Το στόρι, που θέλει τον νεαρό αλλά αλαζόνα μουσικό Kid από την Μινεάπολη, να τραβάει ζόρια με τους γονείς του και να προσπαθεί να "ρίξει" την (πιο καυτή δεν γίνεται...) Απολόνια Κοτέρο, είναι τόσο γραφικό που αγγίζει τα όρια του cult. Οταν όμως ο Prince ερμηνεύει τα τραγούδια του πιο πετυχημένου δίσκου της καριέρας του, απλά δεν έχεις ξαναδεί κανέναν σαν αυτόν.
Κάθε -σχεδόν- τραγούδι είναι μέρος της πλοκής με το φινάλε με τα "I Would Die 4U"  και "Baby, I'm a Star", ένα ντελίριο, που ουσιαστικά είναι video clip, απλά το είδαν (τότε) σε μεγάλη οθόνη.
Η ταινία του Albert Magnoli απέφερε 68 εκατομμύρια στο Box Office των HΠΑ και κέρδισετ ο 1985 το Οσκαρ για Original Song Score ή όπως το έλεγαν παλιότερα "Scoring of a Musical Picture", λόγω της πληθώρας μιούζικαλ . Εκείνη τη χρονιά Οσκαρ καλύτερης μουσικής επένδυσης είχε πάρει ο  Μορίς Ζαρ για το "Πέρασμα στην Ινδία". Η βράβευση του Prince ήταν η τελευταία για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Λογικό. Mετά από αυτόν, ποιός;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Propeller: One-Way Night Coach

Propeller: One-Way Night Coach

Θα το βρείτε: Apple TV

Σύνοψη: Είναι Δεκέμβριος του 1962 και ο μικρός Jeff, γεμάτος ενθουσιασμό, είναι έτοιμος για το...
22 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
33511
Feelgood
10189
Spentzos
9246
Spentzos
5905
ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΠΛΟΥΣΙΟΣ | HOW TO MAKE A KILLING, από την Spentzos ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΠΛΟΥΣΙΟΣ | HOW TO MAKE A KILLING, από την Spentzos