Outview Film Festival 16: Ταινίες έναρξης και λήξης

Δημοσίευση: 13 Απριλίου 2016, 20:21
Συντάκτης:

Ξεκινά αύριο Πέμπτη 14/4 και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 24/4/16 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας το 10ο Outview Film Festival. 

Σαν Ταινία Έναρξης θα προβληθεί το «A escondidas (Hidden Away)».

Ακολουθώντας το φετινό μότο του Outview Film Festival «Give me your hand you are wonderful» και δείχνοντας την υποστήριξή μας σε όλους τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα σήμερα, το Hidden Away θα είναι η επίσημη Ταινία Έναρξης του Outview Film Festival 2016 και θα προβληθεί στις 14 Απριλίου στις 19:00 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας. *Η διαθεσιμότητα εισιτηρίων στο κοινό για τη συγκεκριμένη προβολή θα είναι περιορισμένη και δεν θα υπάρχει προπώληση.

Ο 14χρονος Ibrahim βιώνει το ρατσισμό στην πόλη που ζει, το Μπιλμπάο της Βόρειας Ισπανίας, με τις καταστάσεις να γίνονται συνεχώς πιο δύσκολες για εκείνον. Ένα άλλο αγόρι, ο 14χρονος Rafa, αποφεύγει την παρέα του που τον θέλει σε σχέση με μία συμμαθήτριά τους. Οι δύο νέοι ξεκινούν να κάνουν παρέα, με τον Rafa να επιδιώκει συνεχώς να βρίσκονται μαζί, ακόμα και στον ξενώνα μεταναστών που ζει ο Ibrahim.

Ταινία Λήξης είναι το «Beira-Mar / Seashore», η οποία θα κλείσει επίσημα το Outview Film Festival στις 25 Απριλίου στις 18.20.

Ο Martin και o Tomaz είναι φίλοι από τα παιδικά τους χρόνια και κατευθύνονται μαζί προς στην ενηλικίωση. Ο πατέρας του Martin τον στέλνει στη νότια Βραζιλία, απ' όπου κατάγεται η οικογένεια του, για να βρεθεί λύση σ' ένα θέμα κληρονομιάς που έχει προκύψει. To ατμοσφαιρικό, αυτοβιογραφικό, κινηματογραφικό ντεμπούτο των Filipe Matzembacher και Marcio Reolon “ακολουθεί” τους δύο πρωταγωνιστές σ’ ένα Σαββατοκύριακο το οποίο θ’ αλλάξει τη σχέση τους για πάντα.

Περισσότερα για τα αφιερώματα, τους καλεσμένους, τις δωρεάν προβολές και τις παράλληλες εκδηλώσεις, θα βρείτε εδώ

Outview 2016 10 Years OUTVIEW from Outview Festival on Vimeo.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos