Οι υποψηφιότητες των βραβείων Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Δημοσίευση: 11 Νοε. 2013, 20:25

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των βραβείων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το 2013 που θα δοθούν στις 8 Δεκεμβρίου στο Βερολίνο. Tις περισσότερες υποψηφιότητες (5) συγκέντρωσε το βέλγικο Broken Circle Breakdown (θυμηθείτε το review του Move It από το Φεστιβάλ του Βερολίνου), ενώ ακολούθησαν με 4 το La Grande Belezza και με 3 τα Best Offer, Το αγόρι στο τελευταίο θρανίο και Oh Boy! Aναλυτικά:

Ταινία

Τhe best offer του Τζιουζέπε Τορνατόρε (Ιταλία)  /  Blancanieves του Πάμπλο Μπέργκερ (Ισπανία - Γαλλία)  /  The Broken Circle Breakdown του Φίλιξ Βαν Γκρένινγκεν (Βέλγιο)  /  La Grande Belezza του Πάολο Σορεντίνο (Ιταλία)  /  Oh Boy! του Γιαν Ολε Γκέρστερ (Γερμανία)  /  Η Ζωή της Αντέλ του Αμπντελατίφ Κεσίς (Γαλλία)

Kωμωδία

I'm so excited του Πέδρο Αλμοδόβαρ (Ισπανία)  /  Welcome Mr. President! του Ρικάρντο Μιλάνι (Ιταλία)  /  Love is all you need της Σουζάνε Μπίερ (Δανία)  /  The Priest's Children του Βίνκο Μπρέζαν (Κροατία - Σερβία)

Σκηνοθέτης

Πάμπλο Μπέργκερ για το «Blancanieves»  /  Φίλιξ Βαν Γκρένινγκεν για το «The Broken Circle Breakdown»  /  Αμπντελατίφ Κεσίς για το «Η Ζωή της Αντέλ»  /  Φρανσουά Οζόν για το «Αγόρι στο Τελευταίο Θρανίο»  /  Πάολο Σορεντίνο για το «Η Τέλεια Ομορφιά»  /  Tζιουσέπε Τορνατόρε για το «Το Τέλειο Χτύπημα»

Γυναικεία ερμηνεία

Κίρα Νάιτλι για το «Αννα Καρένινα»  /  Βέρλε Μπέτενς για το «The Broken Circle Breakdown»  /  Μπάρμπαρα Σούκοβα για το «Hanna Arendt» /  Ναόμι Ουάτς για το «The Impossible»  /  Λουμινίτα Γκεοργκίου για το «Child's pose»

Ανδρική ερμηνεία

Τζουντ Λο για το «Αννα Καρένινα»  /  Γιόχαν Χέλντεμπεργκ για το «The Broken Circle Breakdown»  /  Φαμπρίς Λουκινί για το «Αγόρι στο Τελευταίο Θρανίο»  /  Τόνι Σερβίλο για το «The Great Beauty»  /  Toμ Σίλινγκ για το «Oh Boy!» 

Σενάριο

Τομ Στόπαρντ για το «Αννα Καρένινα»  /  Tζιουσέπε Τορνατόρε για το «The Best Offer»  /  Καρλ Γιους και Φίλιξ Βαν Γκρένινγκεν για το «The Broken Circle Breakdown»  /  Φρανσουά Οζόν για το «Αγόρι στο Τελευταίο Θρανίο»  /  Πάολο Σορεντίνο και Ουμπέρτο Κονταρέλο για το «The Great Beauty»

Ανακάλυψη - Βραβείο Fipresci

Eat Sleep Die της Γκαμπριέλα Πιτσλερ (Σουηδία)  /  Call Girl του Μίκαελ Μασριμέν (Σουηδία - Νορβηγία - Ιρλανδία - Φινλανδία)  /  Μέλι της Βαλέρια Γκολίνο (Ιταλία - Γαλλία)  /  Oh Boy! του Γιαν Ολε Γκέρστερ (Γερμανία)  /  The Plague του Νέους Μπάλους (Ισπανία)

Κινούμενα Σχέδια

The Congress του Αρι Φόλμαν (Israel - Γερμανία - Πολωνία - Λουξεμβούργο - Γαλλία - Βέλγιο)  /  Jasmine του Αλέν Ουγκετό (Γαλλία)  /  Pinocchio του Ενζο ντ' Αλο (Ιταλία - Λουξεμβούργο - Γαλλία - Βέλγιο)

Ντοκιμαντέρ

The Act of Killing του Τζόσουα Οπενχάιμερ (Δανία - Νορβηγία - Μ. Βρετανία)  /  Stop-Over του Καβέχ Μπακτιαρί (Ελβετία - Γαλλία)  /  Τhe Missing Picture του Ρίτι Παν (Γαλλία - Καμπότζη)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos