Οι καλύτερες ταινίες του 2016 για το Empire

Δημοσίευση: 29 Νοε. 2016, 13:55
Συντάκτης:

To βρετανικό περιοδικό Empire δημοσίευσε τη λίστα του με τις καλύτερες ταινίες του 2016, με το Νο 1 να αποτελεί την μεγαλύτερη έκπληξη για τους περισσότερους, ίσως όχι για τον Απόστολο Κίτσο, ο οποίος τα «φώναζε» από το Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμαστε στο αφοπλιστικό «Hunt for the wilderpeople» του Τάικ Ουατίτι, μία από τις πιο γλυκές κωμωδίες της χρονιάς (την οποία θα δούμε μέσα στο 2017 από την Feelgood), ενώ και στο Νο 5 βρίσκεται μια ταινία που επίσης «σπάει» το αναμενόμενο μέινστριμ μενού του συγκεκριμένου μέσου και για την οποία επίσης ο ίδιος συντάκτης έγραφε εντυπωσιασμένος από το περυσινό Φεστιβάλ του Βερολίνου: το «Victoria» του Σεμπάστιαν Σίπερ. Να σημειώσουμε και την παρουσία μίας εκ των ταινιών της χρονιάς και για το MOVE IT, το «Hell or high water» του Ντέιβιντ ΜακΚένζι (η κριτική μας από το Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης), το οποίο στις ελληνικές αίθουσες πάντως, θα δούμε στις 19 Ιανουαρίου.

Από εκεί και πέρα, αναμενόμενες επιλογές και κάποιες ίσως σας ξενίσουν, καθώς θα θεωρήσετε ότι ανήκουν στην περυσινή χρονιά, ωστόσο στην Βρετανία κυκλοφόρησαν φέτος. Η λίστα αναλυτικά:

10. Green Room του Τζέρεμι Σολνιέ

9. Spotlight του Τομ ΜακΚάρθι

8. The Revenant του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου

7. Kubo And the Two Strings του Τράβις Νάιτ

6. The Hateful Eight του Κουέντιν Ταραντίνο

5. Victoria του Σεμπάστιαν Σίπερ

4. Captain America: Civil War των Τζο και Αντονι Ρούσο

3. Hell or High Water του Ντέιβιντ Μακένζι

2. Arrival του Ντενίς Βιλνέβ

1. Hunt for the Wilderpeople του Τάικα Ουατίτι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos