Θεσσαλονίκη 16: Hunt for the wilderpeople - Κριτική

Δημοσίευση: 8 Νοε. 2016, 14:05
Συντάκτης:

Σκηνοθεσία: Τάικα Ουατίτι. Ηθοποιοί: Σαμ Νιλ, Τζούλιαν Ντένισον, Ρέιτσελ Χάουζ, Ρίμα Ντε Βιάτα, Σταν Ουόκερ. Νέα Ζηλανδία. 101'.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύνοψη: Ο Ρίκι είναι ένα ατίθασο παιδί που μαζί με τον δύστροπο θετό θείο του γίνονται φυγάδες στην άγρια ύπαιθρο της Νέας Ζηλανδίας. Όταν βρεθούν επικηρυγμένοι, θ’ αναγκαστούν ν’ αφήσουν τις διαφορές τους κατά μέρος και να συνεργαστούν.

Άποψη: O τρομερός Τάικα Ουατίτι ξαναχτυπά, μετά το "The boy" (που έκοψε τα περισσότερα εισιτήρια στην ιστορία του ΝεοΖηλανδέζικου κινηματογράφου) και το αναρχικά αστείο "What we do in the shadows", αυτή την φορά με αυτή την απολαυστική, παράδοξα χιουμοριστική, αντισυμβατική και τόσο, μα τόσο, feelgood κωμωδία που σκάρωσε.

Αποκάλυψη ο πιτσιρικάς με το βλοσυρό βλέμμα (αλλά και το ασύλληπτο κωμικό τάιμινγκ) και δίπλα του ο έμπειρος Σαμ Νιλ σε μια υποδειγματική ερμηνεία και μια μοναδική μεταξύ τους on screen χημεία, είναι συνυπεύθυνοι για ορισμένες ξεκαρδιστικές στιγμές που θα σας χαράξουν ένα χαμόγελο στα χείλη, ίδιο με αυτό του Joker. 

Και φυσικά, απόλυτος υπεύθυνος για μία από τις πιο ευχάριστες ταινίες της χρονιάς είναι ο Ουατίτι (με επόμενη ταινία του, το Thor Ragnarok, υπενθυμίζω), αυτός ο τρομερά cool τύπος με την μοναδική αίσθηση αλλοπρόσαλλου χιούμορ που σε αφοπλίζει, εδώ μάλιστα στήνει και κάποιες απίθανες σκηνές-παρωδίες γνωστών φιλμ που θα θυμάστε, απλά σας γράφω δύο λέξεις: Braveheart & Lord Of The Rings. 

Και είναι ευτυχές το γεγονός πως αυτή η μαγική, τρυφερή κωμωδία βρήκε διανομή σην χώρα μας και θα την δούμε (χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα ακόμη) απ΄πο την Feelgood. 

8 / 10

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Odeon
42600
Tanweer
41654
Tulip
22569
Feelgood
11878
Village
11800