Ο Τζορτζ Μάρτιν αποκάλυψε κεφάλαιο από το επόμενο βιβλίο Game of Thrones!

Δημοσίευση: 13 Μαΐου 2016, 10:51
Συντάκτης:

Ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν έχει καθυστερήσει το έκτο βιβλίο του Game of Thrones με τους φαν να είναι στην καλύτερη περίπτωση ανυπόμονοι και να… σβήνουν την δίψα τους με την έκτη σεζόν της σειράς. Για να εξιλεωθεί λίγο ακόμα ο Μάρτιν μόλις έδωσε στη δημοσιότητα ένα κεφάλαιο από το βιβλίο που είναι ακόμα στα σκαριά! Φυσικά μην ανησυχείτε για σπόιλερ στη σειρά καθώς αυτή έχει ακολουθήσει αρκετά διαφορετική πορεία από το επόμενο βιβλίο The Winds of Winter. Ο συγγραφέας αφού λίγο καιρό πριν είχε γράψει στο προσωπικό του μπλογκ ότι το επόμενο βιβλίο θα αργήσει αρκετά και ότι στενοχωριέται που απογοητεύει ουσιαστικά τους πάντες. Ωστόσο, πρόσφατα δήλωσε πως έχει ολοκληρώσει τα περισσότερα κεφάλαια, αλλά όχι όλα.

Και τελικά εκεί που κανείς δεν το περίμενε, ο Μάρτιν δημοσίευσε στο προσωπικό του ιστολόγιο ένα ολόκληρο κεφάλαιο από το «The Winds of Winter», ανακοινώνοντας όλο χαρά ότι το βιβλίο είναι σχεδόν έτοιμο και μένουν ακόμα κάποια πράγματα για να «κλείσει». Η Αριάν χρησιμοποιεί τη γοητεία και το κορμί της, για να κατακτήσει τα πάντα.

Στο κεφάλαιο πρωταγωνιστεί η Αριάν Μαρτέλ, η μοναχοκόρη του Ντοράν Μαρτέλ, και κληρονόμος του βασιλείου του. Όπως φαίνεται και από την εικονογράφηση στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου, η 23χρονη Αριάν είναι ζωηρή και όμορφη  με μεγάλα σκούρα μάτια, σαρκώδη χείλη και μακριά πυκνά μαύρα μαλλιά μπούκλες. Είναι μικροκαμωμένη, ντύνεται με χαλαρά μεταξωτά υφάσματα, κοσμήματα και άλλα επιδεικτικά αντικείμενα πλούτου.

Όπως αναφέρει το φόρουμ gameofthrones-grfans, η Αριάν είναι περιπετειώδης και με έντονη προσωπικότητα. Όταν βλέπει κάτι που επιθυμεί, πασχίζει να το αποκτήσει με οποιοδήποτε κόστος. Δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει και την εμφάνισή της για να πάρει αυτό που θέλει και πολύ συχνά προσπαθεί να σαγηνεύσει τους άνδρες για να εκτελέσουν τις διαταγές της. Ο Σερ Arys Oakheart πιστεύει ότι η άγρια φύση της συγκρίνεται περισσότερο με του θείου της Oberyn παρά με του πατέρα της.

Μεγάλωσε στους Water Gardens, το αγαπημένο μέρος του πατέρα της. Ο αδερφός της Quentyn στάλθηκε μακριά σε νεαρή ηλικία και ο αδελφός της Trystane είναι δέκα χρόνια νεότερος της. Η καλύτερη συντροφιά κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας ήταν ο Drey, ο Garin (η μητέρα του ήταν η τροφός της) και η SpottedSylva. Ωστόσο ήταν πιο κοντά με την ξαδέλφη της TyeneSand με την οποία μοιραζόταν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων μιας κανάτας κρασιού που είχαν κλέψει στην ηλικία των 10 και μιας πρώιμης σεξουαλικής εμπειρίας με τον Drey. Ήταν επίσης κοντά σε μερικές από τις SandSnakes όπως με τις Nymeria και Sarella. HArianne ήταν κοντόχοντρη ως κορίτσι και προσευχόταν στους Επτά για να γίνει πιο όμορφη.

Ο Πρίγκιπα Oberyn την είχε πάει μαζί με τις Tyene και Sarella στο εγκαταλειμμένο κάστρο του Shandystone. Σε κάποια φάση ταξίδεψε στο Mander μαζί με τρεις από τις SandSnakes όταν επισκέφτηκαν τη μητέρα της TyeneSand. Είχε έντονη σεξουαλική φαντασία σύμφωνα με τα "ελεύθερα" έθιμα του Dorne και πολλές σεξουαλικές εμπειρίες από νεαρή ηλικία.

Όταν ήταν δεκατεσσάρων βρήκε ένα γράμμα το οποίο ο πατέρας της θα έστελνε στον αδερφό της Quentyn. Έγραφε ότι ο γιος του μια ημέρα θα καθίσει στη θέση του. Η Arianne το εξέλαβε ως κίνηση του πατέρα της για να την προσπεράσει στην διαδοχή. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της έκλαιγε για πολλές μέρες μετά την ανακάλυψη του γράμματος.

Μνηστήρες για την Arianne υπήρχαν και από το Dorne όπως ο Drey και ο αδελφός του Déziel. Ο DaemonSand (με τον οποίο έχασε την παρθενιά της) ζήτησε το χέρι της αλλά απορρίφθηκε από τον πρίγκιπα Doran, μια ακόμη απόδειξη για την Arianne ότι ο πατέρας της ήθελε να την παντρέψει με κάποιον εκτός του Dorne. Για να αποφύγει τα προσβλητικά σχέδια γάμου του Πρίγκιπα Doran με άνδρες πολύ πάνω από την ηλικία της η Arianne προσπάθησε να βρει μόνη της ένα ελκυστικό ταίρι αλλά απογοητεύτηκε από τις προσπάθειές της.

Όταν ήταν ακόμη παιδί προσπάθησε να αποπλανήσει τον RenlyBaratheon χωρίς επιτυχία όταν ο ίδιος είχε επισκεφτεί το Dorne. Ζήτησε επίσης από τον πατέρα της να την στείλει στο Highgarden για τον WillasTyrell αν και ήξερε ότι ήταν ανάπηρος. Ο Πρίγκιπας Doran, της το αρνήθηκε. HArianne προσπάθησε να φτάσει στο Highgarden με τη βοήθεια της Tyene αλλά την πρόλαβε ο Oberyn στο Vaith. Ένα ακόμη προξενιό του Άρχοντα HosterTully ήρθε να προστεθεί στην λίστα με τον γιο του και κληρονόμο Edmure, κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα την Arianne αλλά και πάλι ο Πρίγκιπας Doran αρνήθηκε.

 Η Arianne είναι απογοητευμένη από τον πατέρα της και τον τρόπο διακυβέρνησης του και τον βλέπει ως αναποφάσιστο και αδύναμο. Ως κληρονόμος του Sunspear, της επιτράπηκε η τιμητική διακυβέρνηση του Dorne κατά τη διάρκεια της απουσίας του στους WaterGardens, αν και μέχρι το θάνατό του Πρίγκιπα Oberyn, αυτόν θεωρούσαν ως την ουσιαστική δύναμη στο Dorne. Ενώ ο Oberyn επισκεπτόταν τακτικά τον πατέρα της, η Arianne καλούνταν μόνο δύο φορές τον χρόνο για να τον δει, πράγμα που αύξησε τις υποψίες της για τον μικρό σεβασμό του πατέρα της στην ίδια.

Στα βιβλία, όταν η Myrcella στέλνεται στο Dorne με τη συνοδεία του Σερ ArysOakheart της Βασιλικής Φρουράς, ως μέρος της συμμαχίας του TyrionLannister την υποδέχεται η Arianne. Ο πατέρας της εξακολουθεί να βρίσκεται στους WaterGardens. Σε γράμμα του Σερ ArysOakheart προς τον TywinLannister ενημερώνει πως η Myrcella τα πάει καλά με τον αρραβωνιαστικό της Trystane Martell και έχει μεγάλη συμπάθεια στην Arianne.

Τα σχέδια της: Για να προλάβει ενδεχόμενη διαμάχη στο δικό της δικαίωμα της διαδοχής, για να κερδίσει την αφοσίωση των Ντορνιανών μέσω της περιφρόνησης των Lannister την οποία οι άνθρωποι επιζητούν και ο πατέρας της δε φαίνεται έτοιμος να τους δώσει, και για να εξασφαλίσει ότι τα Επτά Βασίλεια θα διοικούνται από κάποιον ο οποίος θα είναι συμπαθής στο Dorne, η Arianne συλλαμβάνει ένα επικίνδυνο σχέδιο:

Θέλει να χρίσει τη Myrcella Βασίλισσα των Επτά Βασιλείων, βασισμένη στον Ντορνιανό νόμο και στη διαμονή της Myrcella στο Dorne, ως εκ τούτου επισπεύδοντας έναν πόλεμο με τον Σιδηρούν Θρόνο, ενώ πιστεύει επίσης πως ο λαός της θα κινητοποιηθεί για αυτό τον σκοπό με την υποστήριξη των απελευθερωμένων Φιδιών της Ερήμου. Η Arianne πιστεύει πως αυτό θα την κάνει την αναπόφευκτη επιλογή για να αντικαταστήσει τον πατέρα της, για τον οποίο επιδιώκει να ζήσει τις υπόλοιπες ημέρες που του απομένουν ως αιχμάλωτος στους Υδάτινους Κήπους μαζί με τον αδελφό της, Quentyn.

Στο νέο βιβλίο, η Arianne φεύγει από το Sunspear σε μια αποστολή που της ανέθεσε ο πατέρας της για να ανακαλύψει την αλήθεια σχετικά με τον υποτιθέμενο AegonTargaryen. Φεύγει με αρκετούς συντρόφους συμπεριλαμβανομένου του DaemonSand, τον πλέον ορκισμένο προστάτη της, τον JossHood, τον GaribaldShells, τον Nate, την JayneLadybright και την EliaSand. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού φτάνουν στο GhostHill πριν φύγουν με πλοίο για τα Stormlands.

Πάντως  το νέο κεφάλαιο που ανέβηκε στο NotABlog, δεν είναι κάτι που δεν είχαμε ξανακούσει καθώς ο ίδιος ο Μάρτιν το είχε διαβάσει στο αναγνωστικό κοινό του ζωντανά, το 2011.

 

Πρώτη δημοσίευση: 13 Μαΐου 2016, 10:51
Ενημέρωση: 13 Μαΐου 2016, 10:51
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos