ΣΕΙΡΕΣ

Ο Clive Barker ξαναχτυπά με το "Nightbreed"

Δημοσίευση: 24 Ιουνίου 2018, 17:47
Συντάκτης:

Ο Clive Barker επιστρέφει στον σκοτεινό υπόκοσμο της πόλης Midian, στην νέα σειρά «Nightbreed». Ο διάσημος  συγγραφέας και σκηνοθέτης ιστοριών τρόμου, έχοντας γνωρίσει μεγάλη επιτυχία με το «Hellraiser», για το οποίο είχε ακουστεί ότι ετοιμάζεται remake, αποφάσισε το επόμενο σχέδιο του να είναι η μεταφορά του δικού του βιβλίου «Cabal» του 1988 στην τηλεόραση με τον τίτλο «Nightbreed». Το βιβλίο του είχε γίνει ταινία από τον ίδιο το 1990. Η ιστορία αφορά έναν φαινομενικά κανονικό άνθρωπο, που ονειρεύεται μία πόλη, στην οποίαν ζουν τέρατα, τα οποία κρύβονται από την κοινωνία. Όταν ανακαλυφθούν από τους ανθρώπους, θα πρέπει να παλέψουν για την επιβίωσή τους.

Ο Barker ήθελε το «Nightbreed» να είναι το «Star Wars» των ταινιών τρόμου, όπου τα τέρατα είναι οι καλοί και η ανθρωπότητα οι κακοί. Δυστυχώς όμως οι παραγωγοί συχνά δεν καταλαβαίνουν το όραμα που έχει ένας δημιουργός, και έτσι στην ταινία του είχαν ζητήσει να την ξαναγυρίσει και ξαναμοντάρει για να μειωθεί αυτή αντίθεση, και να μετατραπεί ο ρόλος που υποδυόταν ο David Cronenberg ως ο βασικός κακός. Έτσι, ο σκηνοθέτης έμεινε απογοητευμένος από το τελικό αποτέλεσμα, αν και το 2014 προβλήθηκε το director’s cut της ταινίας του 1990.

Τώρα το Deadline αναφέρει ότι ο Barker με τον σεναριογράφο Josh Stolberg («Jigsaw») θα μεταφέρουν την ιστορία στην τηλεόραση μέσα από το Syfy, όπου η σειρά θα ακολουθεί τα τέρατα όταν θα αναζητούν νέα στέγη, αφού η παλιά καταστράφηκε. Στην ουσία δεν θα είναι remake, αλλά περισσότερο σαν τηλεοπτικό sequel της ταινίας. Η καλτ πλέον ταινία όλα δείχνουν πως θα αναβιώσει και έτσι θα την μάθουν, όπως και τον δημιουργό της, και μία νεότερη γενιά θεατών, ενώ και οι παλιοί φανς σίγουρα θα ενθουσιαστούν με την είδηση της επιστροφής των τεράτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos