"Nα αναδείξουμε τα διαμάντια της ελληνικής γαστρονομίας"
Τον ερχόμενο Ιούνιο το Egyptian Theatre στο Hollywood θα φιλοξενήσει το «Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας» των «Ημερών Γαστρονομίας», το οποίο θα διεξαχθεί φέτος μεταξύ 1-5/6/16 στις ΗΠΑ, προσκαλώντας παράλληλα ενδιαφερόμενους δημιουργούς να υποβάλλουν τα κινηματογραφικά έργα τους καθώς και εξωστρεφείς φορείς και επιχειρήσεις από τον χώρο της γαστρονομίας να συμμετέχουν σε μια σημαντική πρωτοβουλία για την διεθνοποίηση της ελληνικής γαστρονομίας.
Ο Γιάννης Γουρτζελάς, Διευθυντής AICFF, Ημερών Γαστρονομίας, μιλά στο MOVE IΤ, για μια εβδομάδα premium αντιπροσωπευτικών εκδηλώσεων ανάδειξης και προβολής της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, των μοναδικών προϊόντων της ελληνικής γης αλλά και επιλεγμένων κινηματογραφικών έργων με επίκεντρο την γεύση.

- Πώς προέκυψε η συνεργασία του Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου με το LAGFF
Η συνεργασία των δύο Θεσμικών Κινηματογραφικών Φεστιβάλ, προέκυψε έπειτα από την πρόσκληση σε συνεργασία του Los Angeles Greek Film Festival στο Athens International Culinary Film Festival στα πλαίσια της 10ης χρονιάς του μεγαλύτερου και πιο λαμπερού Ελληνικού Κινηματογραφικού Θεσμού της Αμερικής.
- Ποιες είναι οι προσδοκίες σας;
Η ανάδειξη της Ελληνικής Γαστρονομίας μέσω του κινηματογράφου και η ευρύτερη προβολή της Ελλάδας ως γαστρονομικού και πολιτιστικού προορισμού μέσω του AICFF
- Εσείς πώς ασχοληθήκατε με το Γαστρονομικό Κινηματογράφο;
Στα πλαίσια του Θεσμικού Διεθνούς Φεστιβάλ «Ημέρες Γαστρονομίας» που διοργανώνουμε τα τελευταία 4 χρόνια στο Μουσείο Μπενάκη, σχεδιάσαμε το 2014 και παρουσιάζουμε παράλληλα για τρίτη πλέον χρονιά το AICFF. Το ενδιαφέρον των κινηματογραφιστών από όλο τον κόσμο ήταν μεγάλο από την πρώτη στιγμή, καθώς και η θετική αντίδραση των επισκεπτών του Φεστιβάλ. Την πρώτη χρονιά παρουσιάσαμε 30 ταινίες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο και συνεχίζουμε.
- Τι πιστεύετε ότι θα προσφέρει στους Έλληνες κινηματογραφιστές η συμμετοχή τους στο LAGFF;
Θεωρώ πως είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία καθώς το Los Angeles Greek Film Festival αποτελεί το κορυφαίο κινηματογραφικό φεστιβάλ ανάδειξης του ελληνικού πολιτισμού στην Αμερική. Πραγματοποιείται εδώ και 10 χρόνια στο Χόλυγουντ στην καρδιά της παγκόσμιας κινηματογραφίας και συγκεκριμένα στους χώρους του ιστορικού θεάτρου Egyptian Theatre. Το LAGFF κάθε χρόνο, προσελκύει το ενδιαφέρον κινηματογραφικών εταιρειών, διάσημων ηθοποιών, σκηνοθετών και παραγωγών, των media καθώς και χιλιάδων επισκεπτών

- Το Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου «μετράει» ήδη 2 χρόνια. Ποια είναι η άποψή σας για τις ελληνικές ταινίες που πραγματεύονται θέματα σχετικά με τη γεύση; Πώς την αντιμετωπίζουν;
Υπάρχουν εξαιρετικές δουλειές σχετικά με την κινηματογραφική αποτύπωση της γεύσης. Είτε πρόκειται για ταινίες μυθοπλασίας είτε για ρεαλιστική αποτύπωση της Ελληνικής πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής και της ελληνικής κουζίνας μέσω ντοκιμαντέρ, μπορεί κανείς να βρει αληθινά διαμάντια.
- Τι είναι αυτό που σας γοητεύει στη Γεύση;
Οι απίθανες μικρές και μεγάλες ιστορίες που κρύβονται πίσω από κάθε πιάτο.
ΣΧΟΛΙΑ
Εμφάνιση σχολίων