"The most dangerous man in America" στο Exile Room

Δημοσίευση: 22 Νοε. 2011, 02:34

Ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος στις ΗΠΑ; Η απάντηση αυτή την Πέμπτη, 24/11, στην αίθουσα κινηματογραφικών προβολών του Exile Room.

Το 1971 ο Daniel Ellsberg - πρώην στρατιωτικός αναλυτής και σύμβουλος των υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών - έγινε ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος στην Αμερική όταν διέρρευσε την αλήθεια (και μόνο την αλήθεια) για τον πόλεμο του Vietnam στους New York Times. Τι έκανε ο Nixon προς απάντησή του; Έβαλε να διαρρήξουν το γραφείο του ψυχιάτρου του ώστε να αποδείξει ότι ο Ellsberg ήταν ένας αναξιόπιστος ψυχοπαθής και, όταν είδε ότι το κόλπο δεν έπιασε, προσέφερε στο δικαστή που είχε αναλάβει την υπόθεση τη γενική διεύθυνση του FBI. Απλά πράγματα!

To MOVE IT είχε δει φυσικά το συγκεκριμένο φιλμ και σας το είχε προτείνει σαν out there ώστε να το ανακαλύψετε, εδώ και αρκετούς μήνες. Την άποψη του Μιχάλη Κωνσταντέλλη, μπορείτε να διαβάσετε Ε Δ Ω.

To The Most Dangerous Man in America ήταν υποψήφιο για Όσκαρ στην κατηγορία καλύτερου ντοκιμαντέρ ενώ είχε κερδίσει το ειδικό βραβείο της επιτροπής στο φεστιβάλ του IDFA.

Exile Room, Αθηνάς 12, 3ος όροφος, απέναντι από τη στάση Μετρό Μοναστηράκι, τηλ 210 3223395. Η είσοδος είναι δωρεάν και η ταινία θα προβληθεί με αγγλικούς υπότιτλους. Στις 9 μ.μ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Shirley

Shirley

Θα το βρείτε: Netflix

Όπως μας ενημερώνει από την αρχή το “Shirley”, το 1968 ανάμεσα στα 435 μέλη...
16 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos