Midnight Express με "Husbands"

Δημοσίευση: 1 Μαρτίου 2019, 05:22
Συντάκτης:

Οι μεταμεσονύχτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης Midnight Express συνεχίζονται και φέτος στον κινηματογράφο ΑΑΒΟΡΑ. Aυτή το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 00.30, το "Husbands" του Τζον Κασσαβέτη.

<a href="/nea/midnight-express-paroysiazei-white-dog/69524">Το Midnight Express παρουσιάζει: "White dog"</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο Midnight Express παρουσιάζει: "White dog"

A comedy about life, death and freedom

Τρεις άντρες, κολλητοί από παλιά, παντρεμένοι πια, συνοδεύουν τον τέταρτο της παρέας, τον καλύτερο τους φίλο στην τελευταία του κατοικία. Θάνατος αιφνίδιος, τους καίει τα φρένα. Φεύγουν από την κηδεία, καταλήγουν πιωμένοι. Και κανείς τους δε θέλει να γυρίσει στο σπίτι… Γυρισμένη με το γνωστό, άμεσο, σχεδόν ντοκιμαντερίστικο ύφος του Τζον Κασσαβέτη, τούτη εδώ, η πέμπτη του ταινία αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις καλύτερες – αλλά και πιο «δύσκολες» ταινίες του. Κατά την κυκλοφορία της στις αίθουσες, δίχασε κοινό και κριτικούς με άλλους να την μισούν και άλλους να την λατρεύουν για την ‘’συγκλονιστικά ζοφερή απεικόνιση της κενότητας της προαστιακής ζωής’’.



Το Husbands είναι μία από τις πιο προσωπικές ταινίες του Κασσαβέτη καθώς ο αδερφός του πέθανε στα 30 του και όπως είχε πει στο ντοκιμαντέρ ‘’A constant forge’’, ήξερε πολύ καλά το αίσθημα της απώλειας κάποιου αγαπημένου ατόμου. Περίπου 200 ώρες υλικού φιλμογραφήθηκε, και στήθηκαν έντεκα διαφορετικά μοντάζ της μέχρι ο Κασσαβέτης να καταλήξει στην τελική της μορφή. Όλα αυτά, για μια ταινία που κοιτάζει κατάματα την αλήθεια των ηρώων της, χωρίς να τους εξυμνεί, αλλά και χωρίς να τους κρίνει, ακόμη κι όταν συμπεριφέρονται φρικτά. Και αυτό είναι κάτι που πολλοί εκεί έξω αδυνατούν να «σηκώσουν». Και το 1970, και σήμερα. Η σπάνια αυτή ταινία σπανίως προβάλλεται σε αφιερώματα και ρετροσπεκτίβες για τον σκηνοθέτη, καθώς αποτελεί μια ανεξάρτητη παραγωγή που, στη συνέχεια, αγοράστηκε από την Columbia που διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα. Στην αγορά, δεν κυκλοφορεί παρά μόνο σε dvd. Το Midnight Express όμως θα προβάλει σε πεντακάθαρο HD μια σπάνια κόπια υψηλής πιστότητας, αποκλειστικά για το κοινό του.

Σκηνοθεσία / σενάριο: Τζόν Κασσαβέτης. Πρωταγωνιστούν: Τζόν Κασσαβέτης, Πίτερ Φάλκ, Μπέν Γκαζάρα. Διάρκεια: 140 λεπτά

Ααβόρα, Ιπποκράτους 180 - ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι. Τηλ: 210 6423271. Εισιτήριο: 5 ευρώ. 
Την ταινία θα προλογίσει ο Κώστας Κωστάκος (Oldboy).

Πρώτη δημοσίευση: 1 Μαρτίου 2019, 05:22
Ενημέρωση: 1 Μαρτίου 2019, 05:22
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos