Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου - Σάμος 2016

Δημοσίευση: 3 Οκτ. 2016, 12:05

Στο Πυθαγόρειο Σάμου, 2-9 Οκτωβρίου, 42 κινηματογραφιστές από την ΕΕ, αλλά και πέρα από τα όριά της, θα εργαστούν εντατικά για την ανάπτυξη των 25 projects που συμμετέχουν. Τα εργαστήρια του ΜΙΚ προσφέρουν στους αυστηρά επιλεγμένους δημιουργούς τη δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης, ανάλυσης και τελειοποίησης  των σεναρίων τους, με την καθοδήγηση κορυφαίων καθηγητών και ειδικών, που ξεκινά το καλοκαίρι στη Νίσυρο και διαρκεί έξι μήνες. Αξιοποιώντας και τους 2 on-line κύκλους εργαστηρίων (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος), παρακολουθεί την πορεία των projects με εκτεταμένα follow up, με ομαδικές και κατ’ ιδίαν συνεδρίες, εξοπλίζοντας τους συμμετέχοντες κινηματογραφιστές με τα κατάλληλα εργαλεία για την υλοποίηση των ταινιών τους. Η φετινή διοργάνωση συνοδεύεται όπως πάντα από μια σειρά κινηματογραφικών προβολών, ανοιχτών στους σινεφίλ της Σάμου.

Αναλυτικά:

Την Τρίτη στις 4/10 και ώρα 18:30 στο ξενοδοχείο Doryssa Seaside Resort θα προβληθούν  βραβευμένες μικρές ταινίες των κινηματογραφιστών που συμμετέχουν (αγγλικοί υπότιτλοι).

Την Πέμπτη στις 6/10 και ώρα 18:30 στο ξενοδοχείο Doryssa Seaside Resort θα προβληθούν  βραβευμένες μικρές ταινίες των κινηματογραφιστών που συμμετέχουν (αγγλικοί υπότιτλοι).

Την Παρασκευή 7/10 και ώρα 18:30 στο ξενοδοχείο Doryssa Seaside Resort θα προβληθεί με αγγλικούς υπότιτλους η ταινία THREE MANY WEDDINGS [Tres bodas de más (2013) Σεν.: Pablo Alen & Breixo Corral Σκηνοθ.: Σκηνοθ.: Javier Ruiz Caldera] που αναπτύχθηκε στο MFI Script 2 Film Workshops 2012 και προτάθηκε για δεκάδες βραβεία από τα οποία απέσπασε το βραβείο καλύτερης κωμωδίας (Premios Feroz Awards) και καλύτερης ισπανικής ταινίας (Neox Fan Awards).

Το Σάββατο 8/10 τέλος 09:30-12:30 το πρωί οι δημιουργοί θα παρουσιάσουν τα σενάρια που συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα σε μια εκδήλωση ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο (γλώσσα εργασίας: αγγλικά).

Θέλοντας, να ενισχύσει το ρόλο του στην εγχώρια κινηματογραφική πραγματικότητα, το ΜΙΚ διευρύνει συνεχώς τις συνεργασίες του. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η νέα στρατηγική συμμαχία του ΜΙΚ με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Καρπός αυτής της συνεργασίας θα είναι – ανάμεσα σε άλλα – η δημιουργία μιας σειράς μίνι συνεντεύξεων από τους συμμετέχοντες κινηματογραφιστές που θα γυριστούν στη Νίσυρο & τη Σάμο και θα αναρτηθούν στη σελίδα του www.visitgreece.gr και του www.mfi.gr. Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να αναδείξουμε από τη δική μας πλευρά το πολιτιστικό & τουριστικό προϊόν της χώρας μας.

Το MFI Script 2 Film Workshops 2016 περιλαμβάνει: τον πρώτο κύκλο εργαστηρίων στη Νίσυρο (22/6-4/7), μια περίοδο διαδικτυακών συναντήσεων το Σεπτέμβριο, ένα δεύτερο κύκλο στο Πυθαγόρειο Σάμου (2-9/10) και μια τελευταία περίοδο διαδικτυακών συναντήσεων το Δεκέμβριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
47487
Feelgood
8601
Feelgood
5395
Feelgood
4948
Sorry Baby, από την Spentzos Sorry Baby, από την Spentzos