Με ποια ταινία υποδέχτηκε τον κινηματογράφο μετά από τρεις δεκαετίες η Σαουδική Αραβία;

Δημοσίευση: 17 Ιαν. 2018, 18:34
Συντάκτης:

Πρόσφατα ανακοινώθηκε πως θα επιτραπεί η λειτουργία των κινηματογράφων στην Σαουδική Αραβία, μετά από 35 χρόνια. Οι πρώτες προβολές ταινιών έγιναν σε μια πρόχειρη αίθουσα που στήθηκε στην πόλη της Τζέντα και σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, προβλήθηκαν παιδικές ταινίες, μεταξύ των οποίων το «Emoji: Η ταινία»...

Ο διοργανωτής της προβολής, Mamdouh Salim, δήλωσε στο Reuters πως δεν υπήρχαν υποδομές, οπότε έπρεπε να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικούς χώρες που να προσομοιάζουν τους κινηματογράφους. Αναφορικά με τις ταινίες, ο Salim σχολίασε πως θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για ακόμη περισσότερες στο μέλλον. Η πρώτη νέα αίθουσα στήθηκε σε ένα κρατικό πολιτιστικό κέντρο της Τζέντα και έχει εξοπλιστεί με έναν προτζέκτορα, ένα κόκκινο χαλί και την απαραίτητη μηχανή ποπ κορν.

Παρά το γεγονός ότι πλέον δίνονται άδειες λειτουργίας κινηματογράφων, οι ταινίες θα υπόκεινται σε αυστηρή λογοκρισία, ώστε να συμφωνούν με τις ηθικές αξίες του βασιλείου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τοπικών αρχών, θα έχουν κατασκευαστεί 300 κινηματογράφοι μέχρι το 2030. Το άνοιγμα στην αγορά του κινηματογράφου αναμένεται να φέρει επενδύσεις 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα δημιουργήσει 30.000 μόνιμες θέσεις εργασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos