Λάνθιμος και Λαρς Φον Τρίερ σκηνοθετούν το τέλος της Κάλλας

Δημοσίευση: 10 Οκτ. 2014, 03:36

Ο Γιώργος Λάνθιμος θα είναι τελικά ένας από τους διεθνούς φήμης δημιουργούς που θα σκηνοθετήσουν τη φιλόδοξη υπερπαραγωγή «Οι Επτά Θάνατοι της Μαρίνα Αμπράμοβιτς» με ηρωίδα τη Μαρία Κάλλας. Τη σπουδαία Ελληνίδα υψίφωνο θα ενσαρκώσει στο πανί η προκλητική Σέρβα εικαστικός Μαρίνα Αμπράμοβιτς, η οποία θα επικεντρωθεί στο τέλος της ζωής της ντίβας.

Ο σκηνοθέτης του «Κυνόδοντα» θα είναι ο μόνος Ελληνας σκηνοθέτης που συμμετέχει στο πρότζεκτ. Και θα έχει τρομερή παρέα: Ρομάν Πολάνσκι, Πέδρο Αλμοδόβαρ, Λαρς Φον Τρίερ, Γουές Αντερσον και Αλεχάντρο Γκονζάλεζ Ινιαρίτου. Η ταινία θα είναι δομημένη σε επτά κινηματογραφικά «κεφάλαια» με θέμα τις τελευταίες στιγμές των θρυλικών ηρωίδων της όπερας που ερμήνευσε η ντίβα στη διάρκεια της καριέρας της: Μήδεια, Τόσκα, Νόρμα, Μαντάμ Μπάτερφλαϊ, Τραβιάτα, Δυσδαιμόνα. Ηρωίδες που πέθαναν από έρωτα, δηλαδή. Οι σπουδαίοι αυτοί σκηνοθέτες θα αναλάβουν τη σκηνοθεσία καθενός από τους επτά «θανάτους» της ταινίας, με το έβδομο όνομα να εκκρεμεί.

Τα κοστούμια θα υπογράψουν μεγάλα ονόματα της υψηλής ραπτικής: Ζιβανσί/Ρικάρντο Τίσι, Καρλ Λάγκερφελντ, Αζεντίν Αλαϊά, Γιότζι Γιαμαμότο, Junya Watanabe/Comme des Garcons, Maison Martin Margiela, Ραφ Σίμονς. Οι παραγωγοί, σε αίτημά τους προς τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού με ημερομηνία 3 Οκτωβρίου, ζητούν η ταινία να τεθεί υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ και να υπάρξει συνεργασία και κάθε δυνατή βοήθεια, καθώς επιθυμούν να πραγματοποιήσουν γύρισμα σε επτά από τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας: Ολυμπία, Επίδαυρο, Δελφούς, Αρχαία Μεσσήνη, Δήλο, Μυκήνες, Δωδώνη - ενώ υπάρχει ως σκέψη και η Ακρόπολη ή η Σπάρτη.

Η παραγωγή είναι της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πάνθεον ενώ, όπως σημειώνεται, η ταινία εκτός από τις κινηματογραφικές αίθουσες θα προβληθεί σε κορυφαία μουσεία και ινστιτούτα του κόσμου. Χρέη παραγωγού έχει αναλάβει ο επί 25 χρόνια εκπρόσωπος της Αμπράμοβιτς στην Ελλάδα και γνωστός γκαλερίστας Γεράσιμος Καππάτος, ο οποίος έχει δηλώσει στο παρελθόν πως τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα το 2015. 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos