Καρκίνος του προστάτη: Η εξέταση που έσωσε τον Μπεν Στίλερ...

Δημοσίευση: 5 Οκτ. 2016, 17:30

Επιβεβαιώνοντας το προσωνύμιο «μπλε ατσάλι» από το Zoolander, ο Μπεν Στίλερ αποκάλυψε ότι πριν από δύο χρόνια διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη, ακολούθησε χειρουργική αφαίρεση του όγκου και έκτοτε με πειθαρχία υποβάλλεται στο τεστ PSA. «Αυτή η εξέταση μου έσωσε τη ζωή» εξομολογήθηκε.

Ο 50χρονος σταρ έστελε ένα μήνυμα στους άνδρες να υποβάλλονται σε εξέταση PSA.

Η εξέταση PSA (Prostate Specific Antigen - ειδικό προστατικό αντιγόνο) μετρά την πρωτεΐνη που παράγεται από τα κύτταρα του προστάτη. Είναι παρούσα σε μικρές ποσότητες σε υγιείς άνδρες, αλλά συχνά είναι αυξημένη όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

«Ήταν εντελώς ξαφνικό. Εκείνη τη στιγμή νομίζεις ότι σταματούν τα πάντα στη ζωή σου» δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή με οικοδεσπότη τον Χάουαρντ Στερν.

«Το θέμα είναι πολύπλοκο και στους άνδρες δίνονται διαφορετικές συμβουλές για το πότε και αν πρέπει να κάνουν το τεστ, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις τον πιο θεραπεύσιμο καρκίνο, αλλά και τον δεύτερο πιο θανατηφόρο, είναι η έγκαιρη διάγνωση» συνέχισε.

Πρόσθεσε πως όταν ενημερώθηκε για τη διάγνωση, συμβουλεύτηκε  τον Ρόμπερτ Nτε Νίρο, που είχε νικήσει τον καρκίνο του προστάτη πριν κάποια χρόνια, ενώ μίλησε και με τα παιδιά του για «παν ενδεχόμενο». Από τότε, ο Στίλερ υποβάλλεται σε εξέταση PSA κάθε έξι μήνες «για να είμαι σίγουρος ότι είμαι 'καθαρός'...».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
9 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos