Κάννες 2012-Ημέρα 4η: Το Lawless διχάζει, ο Μουνγκίου συγκινεί κι ο υιός Κρόνενμπεργκ κάνει το σκηνοθετικό ντεμπούτο του

Δημοσίευση: 20 Μαΐου 2012, 19:26

Το Lawless (θυμήσου Ε Δ Ω) δίχασε κόσμο το Σάββατο στην Κρουαζέτ, που έκανε την πρεμιέρα του και το twitter πλημμύρισε με ανάμεικτα σχόλια που το θέλουν να έχει περισσότερες ελπίδες του χρόνου στα Όσκαρ και όχι στις Κάννες (η ταινία βρίσκεται εντός διαγωνιστικού τμήματος). Κάτι στράβωσε στην ανάπτυξη των χαρακτήρων του Hillcoat. Ο Nick Cave παρόλα αυτά, τα συχαρίκια του τα πήρε σχεδόν από όλους για το καλογραμμένο του σενάριο όπως επίσης και τα μέλη του καστ για τις «ερμηνείες» τους…στο κόκκινο χαλί (δείτε φωτο με Jessica Chastain, Mia Wasikowska, Gary Oldman, Tom Hardy & Shia Labeouf με ωραίο κούρεμα πρέπει να πω!).

Μετά συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί για την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου από την οποία μάθαμε ότι ο τρόπος που συνδυάζεται η ιστορία αγάπης με τη βία στο βιβλίο του Matt Bondurant ήταν αυτό που ενέπνευσε το Nick Cave, αν και όπως ο ίδιος παραδέχτηκε: «Η βία είναι συνήθως βαρετή στις ταινίες. Αλλά αν κάποιος τη διαχειριστεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο, όπως έκανε εδώ ο John Hillcoat, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εναλλακτικό και ενδιαφέρον».

Εκτός από την ομάδα του “Lawless” όμως συνέντευξη τύπου έδωσε και ο Ρουμάνος Cristian Mungiu, ήδη κάτοχος του Palme d’Or για την ταινία “4 months, 3 weeks and 2 days”, για την ταινία “Beyond the hills” που έκανε κι εκείνη πρεμιέρα χθες στις Κάννες. Στη συνέντευξη μίλησε κυρίως για την προσπάθεια που κάνει έτσι ώστε να δημιουργεί κάθε φορά ταινίες «άλλου είδους» και για την κρίση που περνά το σινεμά στη Ρουμανία. Συγκεκριμένα είπε ότι «το Ρουμανικό σινεμά είναι πολύ δημοφιλές στη Γαλλία αλλά όχι στη Ρουμανία». Στην ταινία “Beyond the hills” που άφησε τους περισσότερους ικανοποιημένους, καταπιάνεται με θέματα γύρω από τη θρησκεία, τη δεισιδαιμονία και την αγάπη.

Η Cate Blanchett και η Mia Wasikowska θα συμπρωταγωνιστήσουν στο ρομαντικό λεσβιακό θρίλερ «Carol» που διάβασες χθες. Η παραγωγός του φιλμ, Elizabeth Karisen, μας έδωσε να καταλάβουμε μέσα από τα λεγόμενά της, ότι μετά τις δηλώσεις Ομπάμα που «τάχθηκε» υπέρ των ομοφυλοφιλικών γάμων, μάλλον θα δούμε στο κοντινό μέλλον πολλές ταινίες με τη σχετική θεματική. Αυτό όμως που κάνει τη συγκεκριμένη ταινία ιδιαίτερη είναι το γεγονός ότι το στυλ είναι τέτοιο που «νιώθεις συνέχεια ότι όλο και από κάποια γωνιά θα ξεπεταχτεί ο Tom Ripley». 

Το ντεμπούτο του όμως έκανε και ο Brandon Cronenberg, γιος του David Cronenberg που βρίσκεται κι εκείνος στις Κάννες με το “Cosmopolis”, με την ταινία “Antiviral” ελπίζοντας σε «Ένα Κάποιο Βλέμμα» ή έστω σε ένα κάποιο καλό σχόλιο. Το δεύτερο δεν το πήρε, για το πρώτο τι να πω…η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Πάντως, συντάκτης του βρετανικού Ultra Culture γράφει: «Αποφύγετε το Antiviral σαν τη γλίτσα που είδε ο Brandon Cronenberg σε μία από τις ταινίες του πατέρα του».

Με πιάνουν ήδη «ανατριχίλες».

Peeping Tom

Ιn other news, το The Hunt του Τόμας Βίντερμπεργκ χαρακτηρίστηκε από πολλούς αριστούργημα και η ερμηνεία του Μαντς Μίκελσεν (θυμήσου Ε Δ Ω τι είχε δηλώσει στο Move It στο Φεστιβάλ του Βερολίνου) μία από τις καλύτερες της χρονιάς.

Την ζωή του διάσημου Άγγλου συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιού Νόελ Κάουαρντ, θα υποδυθεί στο πανί ο Κόλιν Φερθ. Για την ακρίβεια τις 2 εβδομάδες που πέρασε το 1955 στο Desert Inn του Λας Βέγκας και θα έχει τίτλο «Mad Dogs and Englishmen».

Το Dracula ήρθαν να παρουσιάσουν στις Κάννες ο Ντάριο και η Άζια Αρτζέντο, με την δεύτερη να κλέβει την παράσταση, ενώ την Σάλμα Χάγιεκ που είδες στην προηγούμενη ενημέρωση από Κάννες (και θα δεις ξανά) συναγωνίζεται πλέον και η Παζ Βέγκα για το πιο τολμηρό μπούστο του κόκκινου χαλιού των Καννών...

Joker

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos