"Lawless": Μετά τις Κάννες σειρά έχουν οι ΗΠΑ

Δημοσίευση: 7 Μαΐου 2012, 18:41

 

Μετά την είσοδό του "Lawless" στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα των Καννών, λογικό ήταν ότι η Weinstein Company δε θα καθυστερούσε και πολύ την προώθησή του, μέσα από φωτογραφίες και τρέιλερ.

Με δώρο το νέο του τίτλο από τον Terrence Malick και ένα «μπλογκμπαστερικό» καστ, το τρέιλερ του πρώην “The Wettest County” και νυν “Lawless” μας δείχνει με τη σειρά του πόσο «αμερικάνικο» θα είναι μάλλον φέτος το κλίμα στις Κάννες. Αυτό όμως μόνο στην πρώτη ματιά γιατί τελικά δεν πρόκειται για αμερικάνικη γκανγκστερική περιπέτεια γεμάτη αίμα και δράση αλλά για ταινία ανάπτυξης χαρακτήρων...

 

Πιο συγκεκριμένα, εδώ ο Αυστραλός John Hillcoat (The Proposotion,2005, The Road, 2009) καταπιάνεται με την αληθινή ιστορία των «κακόφημων» αδελφών Bondurant που κυνήγησαν το «Αμερικάνικο όνειρο» στη Βιρτζίνια την εποχή της ποτοαπαγόρευσης κάνοντας λαθρεμπόριο οινοπνευματωδών. Η ιστορία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Matt Bondurant, “The Wettest County In The World”, μέσα στο οποίο περιγράφετε η αμφισβήτηση της αφοσίωσης και της νομιμοφροσύνης τριών αδελφών (του παππού και των μεγάλων θείων του συγγραφέα), σε μία εποχή που άνθισε ένα από τα μεγαλύτερα κύματα εγκληματικότητας στην ιστορία του Αμερικανικού έθνους.

Το σενάριο όπως και το soundtrack φέρουν την υπογραφή του Nick Cave ενώ το καστ απαρτίζεται από τους: Tom Hardy, Shia LaBeouf, Jason Clarke, Jessica Chastain, Gary Oldman, Mia Wasikowska και Guy Pearce Η ταινία βγαίνει στους κινηματογράφους στις 31 Αυγούστου

Υ.Γ.: Γνωρίζουμε ήδη ότι οι ταινίες του Hillcoat έχουν μία συγκεκριμένη αισθητική οπότε μην παραπλανηθείτε από το τρέιλερ.

Ελεωνόρα Βερυκοκίδη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos