Kάννες 2012-Ημέρα 1η: Moonrise Kingdom και το κότερο του Σάσα!

Δημοσίευση: 18 Μαΐου 2012, 23:14

Η ταινία που άνοιξε το φετινό Φεστιβάλ των Καννών, ήταν και αυτή που συζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη στην Κρουαζέτ. Το «Moonrise Kingdom» του Ουές Άντερσον άρεσε πολύ και οι σταρ του πάτησαν πρώτοι τα κόκκινα χαλιά της 65ης διοργάνωσης.

Εκτός συναγωνισμού, ως ειδική προβολή, παρουσιάστηκε το ντοκιμαντέρ του Λοράν Μπουζερό, «Roman Polanski: A Film Memoir», μια μελέτη πάνω στις ταινίες του Ρομάν Πολάνσκι, με τεράστιο ενδιαφέρον και απόλυτα κατατοπιστική. Μέσα στα 90 λεπτά βλέπουμε πολλές σκηνές των επιτυχημένων του έργων, “Μαχαίρι στο Νερό”, “Το Μωρό της Ρόζμαρι”, “Αποστροφή”, “Τσάινατάουν”, αλλά και τον αυτοβιογραφικό “Πιανίστα”. Σου θυμίζουμε Ε Δ Ω ότι ο Πολάνσκι προετοιμάζει αυτόν τον καιρό τη νέα του ταινία με θέμα την Υπόθεση Ντρέιφους.

Βέβαια, το γεγονός της πρώτης ημέρας ήταν (όπως συμπεραίνουμε ξεκάθαρα από τις φωτό) η παρουσία του Σάσα Μπάρον Κόεν σαν Δικτάτορα στις Κάννες.

Αφού φωτογραφήθηκε επίσημα και με ύφος για τις ανάγκες της ταινίας, στη συνέχεια έμεινε μόνο με το μαγιό (και φυσικά το μούσι) και είπε στην πρώην του Τζορτζ Κλούνι, ιταλίδα τηλεπαρουσιάστρια, περσόνα και –κυρίως- καυτή στάρλετ Ελιζαμπέτα Κανάλις: «Έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;».

Βόλτα μπορεί να μην πήγαν, αλλά ο Σάσα δεν έχασε την ευκαιρία να χαριεντιστεί με την Ιταλίδα σεξοβόμβα, να της τα... δείξει (lol), να χορέψουν και σίγουρα όλο και κάπου θα την θώπευσε μεταξύ σοβαρού και αστείου.

Είπαμε, είναι ένα σύγχρονο είδωλο ο τύπος....

Joker

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos