Νέο «σκάνδαλο» από τον Ρομάν Πολάνσκι

Δημοσίευση: 10 Μαΐου 2012, 20:09

Ναι, είναι αλήθεια. Ο Roman Polanski μας ετοιμάζει καινούργιο σκάνδαλο – ευτυχώς όχι προσωπικό αυτή τη φορά αλλά κινηματογραφικό. Ο περί ου ο λόγος ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει την επόμενη ταινία του αντλώντας τη θεματολογία από μία από τις μεγαλύτερες δικαστικές πλάνες που έγιναν ποτέ παγκοσμίως (όχι, δεν είναι αυτοβιογραφική) και που συντάραξε τη Γαλλία επί δώδεκα συναπτά έτη: την «Υπόθεση Ντρέιφους».

Το πολύκροτο δικαστικό σκάνδαλο ξεκίνησε λίγο μετά τη λήξη του Γαλλο-Πρωσικού πολέμου. Το 1892 έγινε γνωστό μέσα από τον κάδο σκουπιδιών του στρατιωτικού ακόλουθου της Γερμανικής Πρεσβείας στο Παρίσι, Maximilian Von Schwartzkoppen, ότι μυστικά έγγραφα του Γαλλικού κράτους είχαν διαρρεύσει προς τους Γερμανούς. Τα σκουπίδια του Von Schwartzkoppen περιείχαν ένα «υποσχετικό υπόμνημα» όπου είχε πάνω το αρχικό “D”. Οι υποψίες έπεσαν στον τότε ανερχόμενο αξιωματικό του Γαλλικού Γενικού Επιτελείου, Alfred Dreyfus, λόγω της Εβραϊκής καταγωγής του. Μετά από μία κεκλεισμένων των θυρών δίκη και χωρίς ουσιαστικά στοιχεία, ο Ντρέιφους εξορίστηκε και φυλακίστηκε στο Νησί του Διαβόλου με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

Ο Polanski σκοπεύει να έχει ξεκινήσει τα γυρίσματα του πολιτικού θρίλερ με τίτλο “D”, στο Παρίσι μέχρι το τέλος του έτους που διανύουμε, ενώ το σενάριο θα φέρει την υπογραφή του «Αόρατου Συγγραφέα» του, Robert Harris και την παραγωγή θα αναλάβουν οι Robert Benmussa και Alain Sarde. Αξίζει να σημειωθεί ότι το “D” θα είναι μια κατασκοπική ταινία και όχι ένα δράμα εποχής. Όπως ο ίδιος ο Polanski δήλωσε πρόσφατα: «Ήθελα εδώ και πάρα πολύ καιρό να κάνω μία ταινία για την Υπόθεση Ντρέιφους, αντιμετωπίζοντάς τη όμως σαν μία ιστορία κατασκόπων και όχι σαν ένα δράμα εποχής. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να φανεί ο απόλυτος συσχετισμός με τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο σήμερα»

Ελεωνόρα Βερυκοκίδη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
2 ημέρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos