Κάηκε ο ιστορικός κινηματογράφος Απόλλων στη Λευκάδα

Δημοσίευση: 9 Aug 2016, 16:31

H καταστροφική πυρκαγιά στο κέντρο της Λευκάδας, είχε σαν αποτέλεσμα να καούν αρκετά κτήρια. Ένα από αυτά, δυστυχώς, ήταν και ο παλιός ιστορικός κινηματογράφος του νησιού, «Απόλλων».
Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, δεν έχει γίνει γνωστή η έκταση της ζημιάς στο συγκεκριμένο κτήριο, αν και θεωρείται ότι υπάρχουν μεγάλες καταστροφές.

Ο κινηματογράφος «Απόλλων» χτίστηκε το 1928 από τον έμπορο Διονύση Σκληρό, ο οποίος θεωρείται ο ο πρώτος αιθουσάρχης που έφερε ομιλούσες ταινίες στη Λευκάδα. Ωστόσο, ο κινηματογράφος δεν ήταν οικονομικά βιώσιμος και έκλεισε. Την επιχείρηση ανέλαβαν στη συνέχεια τα παιδιά του, τα οποία κατάφεραν να ανασυγκροτήσουν το σινεμά. 

Τα δυο αδέλφια, Σπύρος και Γιώργος Σκληρός, είχαν τον θερινό κινηματογράφο «Απόλλωνα» απέναντι από το ξενοδοχείο «Σάντα Μαύρα». Πριν από μερικά χρόνια, ο κινηματογράφος ξεκίνησε να επαναλειτουργεί μετά την ανακαίνισή του και τον εξοπλισμό του με σύγχρονα μέσα προβολής. Λειτουργούσε ως Δημοτικός Κινηματογράφος και φιλοξενούσε και θεατρικές παραστάσεις. 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos