Το "Jaws" γίνεται 40 ετών και επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη!

Δημοσίευση: 28 Μαΐου 2015, 21:20
Συντάκτης:

Mία από τις κορυφαίες ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ και βέβαια της κινηματογραφικής ιστορίας, το "Jaws" ΄έγινε φέτος 40 χρονών και θα το γιορτάσεί εκεί που πρέπει. Οχι στη... θάλασσα, αλλά στη μεγάλη οθόνη. Στις 20 Ιουνίου, 500 αμερικανικές αίθουσες θα προβάλλουν την ταινία, με ειδική παρουσίαση στο ξεκίνημά της.
Το καλοκαίρι το 1975 ο όρος "blockbuster" δεν υπήρχε στο λεξιλόγιο του Χόλιγουντ, καθώς το καλοκαίρι στα σινεμά παίζονταν B movies και ποτέ οι μεγάλες παραγωγές. Η ταινία του 28χρονου τότε Σπίλμπεργκ άλλαξε τα πάντα με την απίστευτη επιτυχία της, που τη φέρνει στην 7η θέση των πιο εμπορικών ταινιών όλων των εποχών, με το σύστημα της προσαρμογής του πληθωρισμού, πίσω από την μεγαλύτερη επιτυχία του σκηνοθέτη, τον "Ε.Τ.".
Η ιστορία που... κυκλοφορεί, και έχει παραδεχτεί ουσιαστικά και ο Σπίλμπεργκ, ήταν πως ο σκηνοθέτης ήξερε πως θα γίνει επιτυχία σε μια πρώτη προβολ΄΄η -preview screening- όταν γυναίκα θεατής βγήκε τρομαγμένη από την αίθουσα, έκανε εμετό, αλλά έτρεξε πίσω για να δει τη συνέχεια!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos