Η σύζυγος του Κλούνεϊ στην Αθήνα για τα Μάρμαρα - Το πρόγραμμα διαμονής της

Δημοσίευση: 6 Οκτ. 2014, 15:06

Όπως σας είχαμε γράψει ξανά πριν από έναν μήνα, η Αμάλ Αλαμουντίν θα επισκεφθεί τελικά την Ελλάδα και θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με θέμα την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, από την Αγγλία.

Nα δείτε λοιπόν που η ερώτηση του MOVE IT και της Ελίζας Χριστοδουλίδη προς τον Τζορτζ Κλούνεϊ στο Φεστιβάλ του Βερολίνου σχετικά με την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα εκεί που ανήκουν, δεν αποκλείεται να έχει και πρακτικό αποτέλεσμα!

Η άφιξη της κυρίας Κλούνεϊ (και διακεκριμένης Λιβανεζο-Βρετανίδας δικηγόρου) στη χώρα μας έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, ενώ αναμένεται να αποχωρήσει την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου. Η Αμάλ Αλαμουντίν θα καταφτάσει στην Ελλάδα με απευθείας πτήση από το Λονδίνο συνοδεία δύο δικηγόρων της ομάδας της ενώ στο πλευρό της θα βρίσκεται και ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συνδέσμου για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, Ντέιβιντ Χιλ. Μοναδική παράκληση από την πλευρά της κυρίας Κλούνεϊ προς την ελληνική κυβέρνηση είναι να μην της δοθεί κανένα γαμήλιο δώρο, διότι όπως έχει επαναλάβει αρκετές φορές, «δεν έρχομαι στην Ελλάδα για να γιορτάσω ή να διαφημίσω τον γάμο μου αλλά για να βοηθήσω στην υπόθεση των γλυπτών του Παρθενώνα».

Οπως υποστηρίζουν πρόσωπα του Μαξίμου, η Αμάλ θα λάβει όλο το ιστορικό της υπόθεσης των μαρμάρων, θα το μελετήσει και εν συνεχεία θα αποφασίσει ποιον ρόλο προτίθεται να αναλάβει. Αν δηλαδή θα είναι απλώς κοινωνός των θέσεών μας στο εξωτερικό ή αν θα προχωρήσει ακόμη περισσότερο στο ζήτημα αναλαμβάνοντας τη νομική εκπροσώπηση του αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης για την επιστροφή των μαρμάρων στη χώρα μας, με το δεύτερο σενάριο να θεωρείται από τους γνωρίζοντες το επικρατέστερο.

Το πρωί της 14ης Οκτωβρίου, στις 10 ακριβώς το πρωί, η Αμάλ Αλαμουντίν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντήσει τον πρωθυπουργό, ενώ αμέσως μετά θα κατευθυνθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου θα ξεναγηθεί και στη συνέχεια θα της παρατεθεί γεύμα. Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου ενώ αργότερα θα ξεναγηθεί σε διάφορα σημεία της Αθήνας όπου ενδέχεται να συναντηθεί και με εκπροσώπους ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos