"The giver": Τζεφ Μπρίτζες και Μέριλ Στριπ σε sci-fi! - Aποκαλυπτικό trailer

Δημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2013, 18:44

Mπορεί να μην έχει οριστικοποιηθεί ο σκηνοθέτης του εγχειρήματος (...), αλλά η Weinstein Company ανακοίνωσε ημερομηνία εξόδου για την περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, "The Giver", την 15η Αυγούστου 2014!

Στο φιλμ που θα είναι βασισμένο στη νουβέλα της Λόις Λόουρι και την σεναριακή του μετατροπή θα επιμεληθεί ο Βαντίμ Πέρελμαν του "House of sand and fog", θα πρωταγωνιστούν οι Τζεφ Μπρίτζες, Μέριλ Στριπ και Αλεξάντερ Σάρσγκααρντ.

Η ιστορία εξελίσσεται σε μια μελλοντική δυστοπική κοινωνία όπου η μνήμη της ανθρώπινης ιστορίας έχει διαγραφεί, τα συναισθήματα απουσιάζουν και τα επαγγέλματα των ανθρώπων επιλέγονται γι'αυτούς. Ο Μπρίτζες θα υποδυθεί τον μέντορα ενός νεαρού που θα αρχίσει σταδιακά να μαθαίνει το παρελθόν και θα καταλήξει απόκληρος, ενώ η Στριπ θα είναι η αυστηρή Διευθυντής της Κοινότητας.

 

Update 25/1/14: Σκηνοθέτης τελικά θα είναι ο ιδιαίτερα έμπειρος Φίλιπ Νόις (Patriot Games, The saint, The quiet American, Salt), δόθηκαν στην δημοσιότητα και οι πρώτες φωτό, ενώ στο καστ συμπεριλαμβάνονται επίσης η πρώην σύζυγος του Τομ Κρουζ, Κέιτι Χολμς, αλλά και η Τέιλορ Σουίφτ (Hunger Games).

 

Update 19/3/14: Έτοιμο και το πρώτο τρέιλερ σχετικά πάρα πολύ σύντομα, με την Μέριλ Στριπ σε voice over, τον Τζεφ Μπρίτζες σε εξίσου μοιρασμένο χρονικά ρόλο και εκλάμψεις από τα πολλά και ελπίζουμε ενδιαφέροντα που πρόκειται να συμβούν, συνοδεία μελοδραματικού score. Κανένας πόνος, καμία θλίψη, καμία ταλαιπωρία. Αλλά και κανένα συναίσθημα... Με την ελπίδα να δούμε τον Φίλιπ Νόις του "The quite American" και όχι αυτόν του "Salt"... Θα το διαπιστώσουμε τον 15Αύγουστο.

 

Update 12/4/14: Επεξηγηματικό, σχεδόν... αποκαλυπτικό featurette που κάνει εμφανές και ξεκάθαρο ότι η ταινία θα διατηρήσει την δομή του βιβλίου του 1930. Μόνο οι ελεύθεροι βλέπουν την πραγματικότητα έγχρωμα, ενώ όσοι βρίσκονται υπό την επίδραση των θεραπειών που ελέγχουν τα συναισθήματα, δε γνωρίζουν τίποτε άλλο εκτός του άσπρου και του μαύρου στην καθημερινότητά τους. Χαρακτηριστική και η σκηνή που ο Τζεφ Μπρίτζες εξηγεί στον προστατευόμενό του, Μπρέντον Τουέιτς "Δεν υπάρχει τρόπος να σου εξηγήσω αυτό που θα βιώσεις σε λίγο"... Ενδιαφέρον, ε;

 

Update 5/6/14: Το νέο τρέιλερ εστιάζει πολύ περισσότερο στην Μέριλ Στριπ, η οποία διοικεί έναν μελλοντικό κόσμο χωρίς ρατσισμό, ανισότητες, αδικία, αλλά και χωρίς ανθρωπιά, όπου τα πάντα είναι προγραμματισμένα και κατασκευασμένα. Όποιος είναι safe αλλά δε νιώθει, ζει σε έναν μαυρόασπρο κόσμο, όποιος χρησιμοποιεί τις αισθήσεις του, βλέπει τα χρώματα, υπαινίσσεται το τρέιλερ και μας ιντριγκάρει...


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos