Φινάλε για την 5η σεζόν του Game Of Thrones - Απόψεις (Spoilers)

Δημοσίευση: 16 Ιουνίου 2015, 04:06
Συντάκτης:

Ο Θάνατος του Τζον Σνόου ήταν το highlight του 10ου και τελευταίου επεισοδίου για την 5η σεζόν του Game Of Thrones, ενός εξαιρετικού επεισοδίου, σίγουρα ένα από τα καλύτερα της σειράς από την αρχή της, χωρίς νεκρά σημεία και άφθονο θανατικό.

Ένας θάνατος του Τζον Σνόου βέβαια που πολλοί υποστηρίζουν ότι τελικά δεν θα "επικυρωθεί", καθώς η Melisandre θα αναλάβει να τον "αναστήσει" με την βοήθεια του "Θεού του Φωτός", καθώς πιστεύει ότι μπορεί να ενσαρκώσει τον πολεμιστή Αζόρ Ακάι, ο οποίος με βάση τα βιβλία είναι αυτός που θα οδηγήσει τους ανθρώπους στην μάχη κατά των Whitewalkers. Βέβαια, ποιος ο λόγος να σκοτωθεί, αν είναι να αναστηθεί, αλλά αυτό είναι μια διαφορετική κουβέντα, στην οποία ίσως μελλοντικά να εμπλακεί (από τον τάφο) η Κάτλιν Σταρκ. Το αφήνουμε εδώ το θέμα των νεκροζώντανων προσθέτοντας απλά το όνομα του Σαντόρ Κλιγκέιν, ο οποίος "αναστήθηκε" από τον Μένγκελε/Φρανκεστάιν έμπιστο γιατροσοφιστή της Σέρσεϊ.

Η οποία Σέρσεϊ αναγκάστηκε να ομολογήσει την αιμομιξία στην Πίστη και να περπατήσει γυμνή στους δρόμους της πόλης που πριν λίγο καιρό κυβαρνούσε και την έτρεμαν άπαντες, ενώ τώρα την λοιδωρούν, την φτύνουν και της επιτίθενται. Γενικά, το θέμα με την Πίστη και την απότομη άνοδό της στην εξουσία, είναι ένα ζήτημα αναφορικά με το πως το αντιμετώπισαν οι σεναριογράφοι: αρκετά βιαστικά και κάπως αναιτιολόγητα.

Ακολουθούν η ήττα του Στάνις Μπαράθεον και ο θάνατός του (που πας ρε αστείες με μισό στρατό...), η απόδραση της Σάνσα και του Θίον που αποφάσισε ξαφνικά να την βοηθήσει, η δολοφονία της Μιρσέλα Mπαράθεον από την Ελάρια (αυτή θα μας βασανίσει σίγουρα πολύ ακόμα μέχρι να πεθάνει...) τη στιγμή που άφηνε άφωνο τον Τζέιμι με το γεγονός ότι ήξερε πως είναι πατέρας και όχι θείος της, την Άρια Σταρκ (της οποίας η ιστορία κούρασε πολύ σε αυτόν τον κύκλο) να δολοφονεί άγρια τον Μέριν Τραντ, αλλά στη συνέχεια ο Τζάκεν τιμωρεί την πράξη της, με αποτέλεσμα να τυφλωθεί.

Επίσης βλέπουμε τον Τζόρα με τον Νταάρις να αναχωρούν για να βρουν την Ντανέρις, αφήνοντας τον Τίριον (με την ανέλπιστη βοήθεια του Βάρις) να διοικήσει την Μερίν, α, και την Ντανέρις μόνη στην ερημιά, με τον δράκο να γλύφει τις πληγές του και να μην μπορεί να την φέρει πίσω, να περικυκλώνεται από κάγκουρες ιππείς που μοιάζουν με Ντοθράκι.

Πολλά μέτωπα λοιπόν ακοικτά, οι παραγωγοί και σεναριογράφοι εξακολουθούν να βάζουν διαφορετικές πινελιές από το κείμενο του Μάρτιν, αλλά και να επιλέγουν την λογική του "τσιμπολογήματος" ανά επεισόδιο, ενώ αρκετές φορές ξεχνούν εντελώς χαρακτήρες, π.χ. εδώ τον Χόντορ με την παρέα του. Επίσης, αυτή η μανία να σκοτώνουν χαρακτήρες που αρχικά έχουν φροντίσει να συμπαθήσει το κοινό, έχει αρχίσει και κουράζει, ενώ και ο θάνατος του Τζον Σνόου δείχνει άκυρος, εκτός και αν ισχύουν όσα προαναφέραμε στην αρχή του κειμένου, διότι σε διαφορετική περίπτωση, βλέπουμε τους White Walkers να κάνουν παρέλαση. 

Όπως και νά'χει, αναμένουμε τον 6ο κύκλο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos