Έρευνα: Τι βλέπουν οι Έλληνες στο Netflix

Έρευνα: Τι βλέπουν οι Έλληνες στο Netflix
Δημοσίευση: 24 Ιαν. 2019, 22:53
Συντάκτης:

Ποιες είναι οι αγαπημένες σειρές και ταινίες του Netflix για τους Έλληνες τηλεθεατές; Πόσο συχνά βλέπουν και που παρακολουθούν τα προγράμματα του streaming κολοσσού που εδώ και μια διετία δραστηριοποιείται και στην χώρα μας;

ΣΧΕΤΙΚΑ"Unsolved mysteries" season 1: Ιστορίες χωρίς τέλος

Η έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Ierax Analytics που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη προσπαθεί να δώσει απαντήσεις.

Το 21% των συνδρομητών του Netflix στην Ελλάδα ψηφίζει το ισπανικό «La Casa de Papel» ως αγαπημένη σειρά, δεύτερο έρχεται με μεγάλη διαφορά το αμερικανικό «Stranger Things» με 6.6% και τρίτο το βρετανικό «Peaky Blinders» με 6.4%. Πάντως μόνο το 5% των συνδρομητών δήλωσε ότι παρακολουθεί κυρίως ταινίες, αν και το το «Black Mirror: Bandersnatch» που έγινε διαθέσιμο στις 28 του περασμένου Δεκεμβρίου, το είδε ήδη το 46% του ελληνικού κοινού.

Η τηλεόραση είναι το πιο δημοφιλές μέσο με 64% και ακολουθεί το κινητό με 55%, το laptop με 39%, το desktop με 25% και το tablet με 14%. Όσο για το πόσο συχνά βλέπουμε Netflix, το 53% των χρηστών δήλωσε ότι παρακολουθεί καθημερινά, και το 29% 3 με 5 φορές την εβδομάδα.

Οι περισσότεροι χρήστες (59%) επιλέγουν το τι θα δουν μετά από προτάσεις φίλων ή συγγενών και το 56% ενημερώνεται από τις προτάσεις που κάνει ο αλγόριθμος του Netflix. Το 33% διαβάζει άρθρα στο Ίντερνετ για να επιλέξει το τι θα δει και το 30% επηρεάζεται από τις βαθμολογίες σε ιστοσελίδες τύπου IMDB, Rotten Tomatoes κ.λπ. Επιπλέον, το 95% των συνδρομητών δηλώνει πως ενημερώνει τον κύκλο φίλων του για το τι βλέπει ώστε να το δούνε και αυτοί.

Οι περισσότεροι συνδρομητές θα ήθελαν να προστεθούν περισσότερες ταινίες, πιστεύουν ότι οι παραγωγές του Netflix δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από εκείνες των μεγάλων στούντιο του Χόλιγουντ και θεωρούν πως οι πλατφόρμες streaming είναι το μέλλον της τηλεόρασης. Τέλος, όσον αφορά το πόσο συχνά κατεβάζουν παράνομα ταινίες ή σειρές, μόνο 12% δήλωσε πως το κάνει πολύ συχνά. Το 45% καταφεύγει σε αυτή τη λύση μόνο αν θέλει να δει κάτι συγκεκριμένο που δεν υπάρχει στο Netflix (όπως το «Game of Thrones»), το 26% σπάνια και το 16% ποτέ.

H έρευνα της Ierax Analytics διεξήχθη ηλεκτρονικά από τα social media και την ιστοσελίδα της εταιρείας στο διάστημα 9-14 Ιανουαρίου 2019 και συμμετείχαν 4.366 άτομα, άνδρες και γυναίκες κυρίως μέχρι 40 ετών.

Δημοσίευση: 24 Ιαν. 2019, 22:53
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

I see you

I see you

Σύνοψη: Σε μια μικρή πόλη της Αμερικής, ένα 12χρονο αγόρι εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Ο αστυνομικός...
15 ώρες