Ελληνικές διακρίσεις στο Karlovy Vary!

Δημοσίευση: 8 Ιουλίου 2012, 13:06

Το φιλμ του Έκτορα Λυγίζου "Το Αγόρι που τρώει την τροφή του πουλιού" επιστρέφει νικηφόρο από το κινηματογραφικό φεστιβάλ του Karlovy Vary με τον ηθοποιό Γιάννη Παπαδόπουλο να κερδίζει ειδική μνεία για τον ρόλο του στην ταινία.

Επιπλέον η νεαρή σκηνοθέτις Έλενα Ψύχου έφυγε με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία "Work in Progress" για την ταινία "Eternal Return of Antonis P". 

Στο επίσημο διαγωνιστικό του Τσέχικου φεστιβάλ πρώτο βραβείο κέρδισε η ταινία The Almost Man του Μάρτιν Λουντ, μια ιστορία χαρακτήρων στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται ένας τριαντάρης που προσπαθεί να αντισταθεί στις αλλαγές που φέρνει στη ζωή του το γεγονός ότι μεγαλώνει. 

Ο πρωταγωνιστής του φιλμ Χένρικ Ράφαελσεν κέρδισε το πρώτο βραβείο ερμηνείας το οποίο μοιράστηκε με τον Πολωνό Έρικ Λίμπος για την ταινία To Kill a Beaver. Άλλες παραγωγές που διακρίθηκαν ήταν το Καναδικό Camion, το Ιρανικό The Last Step για την ερμηνεία της στο οποίο η Λέιλα Χαταμί κέρδισε την αντίστοιχη διάκριση και το ιταλικό Romanzo Di Una Strage.

Η Σούζαν Σάραντον τιμήθηκε με lifetime achievement award το οποίο παρέλαβε συγκινημένη κάνοντας αναφορά στον πρόσφατο θάνατο της Νόρα Έφρον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
23 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos