Έλεν Μίρεν: "Στους κασκαντέρ αξίζει κατηγορία Όσκαρ"

Δημοσίευση: 4 Απριλίου 2018, 11:09
Συντάκτης:

Η Έλεν Μίρεν δεν χρειάζεται συστάσεις ούτε αποδείξεις για τον δυναμικό χαρακτήρα της. Η συμμετοχή της στα Red, Red 2 αλλά και το πρόσφατο The Fate of The Furious ήταν αρκετά για να καταλάβουμε το πόσο διασκεδάζει με την καριέρα της, ειδικά μετά το Όσκαρ για το The Queen που έλαβε στο μακρινό  2006.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη της στο Female First δήλωσε πώς χρησιμοποίησε το παραπάνω βραβείο αλλά και λίγο «παρακαλητό» για να διεκδικήσει τον ρόλο της στο FF8: « Εγώ δήλωσα την επιθυμία μου και μετά παρακάλεσα. Αυτό είναι το πραγματικό πλεονέκτημα ενός Όσκαρ. Μπορώ να παίζω σε ταινίες δράσης! Τους αρέσει ιδιαίτερα να έχουν Οσκαρικούς ηθοποιούς σε αυτές τις ταινίες» μας λέει η Μίρεν.

Ωστόσο, το σημαντικότερο όλων είναι η στήριξη της ηθοποιού σε όλους τους κασκαντέρ, οι οποίοι είναι το άλφα και το ωμέγα σε αυτές τις παραγωγές όμως συνεχίζουν να υποτιμούνται σε σύγκριση με την δουλειά που κάνουν. Οι δηλώσεις της, μάλιστα, για την αναγνώριση αυτών των ειδικοτήτων τολμούν να πικάρουν ακόμα και την Ακαδημία! Επιμένει ότι « Είναι απίστευτοι αριστοτέχνες. Πραγματικά, θα έπρεπε να παίρνουν Όσκαρ για τις επιδόσεις τους. Προσεκτικοί και επαγγελματίες. Σκέτοι καλλιτέχνες. Κάνουν τρομερά πράγματα.» .

Και όπως πάντα, η Έλεν Μίρεν έχει δίκιο.

Παρόλα αυτά δεν είναι η πρώτη που τονίζει τα δικαιώματα των κασκαντέρ. Εδώ και πολύ καιρό οι κασκαντέρ μάχονται για την αναγνώριση τους στον χώρο αλλά αντιμετωπίζονται με αδιαφορία όπως έγινε και πριν από δύο χρόνια, το 2016, όταν διαμαρτυρήθηκαν έξω από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών. Ο κασκαντέρ και μέλος της Ακαδημία Conrad Palmisano μιλάει για « Προσβολή του επαγγέλματός μας. Εμείς δίνουμε πνοή στα σενάρια και το κοινό λατρεύει την δράση, γι’ αυτό και βλέπει τις ταινίες. Με κάθε σεβασμό, ποιος ενδιαφέρεται για τα χτενίσματα;» .

Ανεξάρτητα από τις δηλώσεις, ο Palmisano έχει δίκιο. Τα νούμερα του box office για τις ταινίες δράσης είναι αστρονομικά και αυτό δείχνει αν μη τι άλλο μία προτίμηση από πλευράς κοινού. Το γεγονός όμως ότι οι κασκαντέρ αριθμούν μια ομάδα είκοσι ατόμων τους αποκλείει από ειδική κατηγορία στις υποψηφιότητες, βάσει των κανονισμών.

Ίσως εάν και άλλες αξιοσέβαστες προσωπικότητες σαν την Έλεν Μίρεν αποφασίσουν να εκμεταλλευτούν την επιρροή τους και πείσουν την Ακαδημία για διαφορετική αντιμετώπιση, τότε μπορεί και οι κασκαντέρ να δοξαστούν όπως τους αρμόζει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos