Δυνατό το "Rogue One, αλλά μακριά από το "Force Awakens"...
Mπορεί να εκτιμήθηκε από κοινό και κριτικούς και να βρέθηκε φυσικά στην κορυφή του διεθνούς box-office, αλλά το «Rogue One: A Star Wars Story», δεν κινήθηκε ανάλογα εισπρακτικά, όσο το «Star Wars: The Force Awakens».
Στην Ελλάδα έκοψε το πρώτο τετραήμερο προβολής του 60.213 εισιτήρια, αριθμός πολύ μικρότερος από τον αναμενόμενο -πέρυσι «Η Δύναμη Ξυπνάει» είχε κόψει το πρώτο τετραήμερο προβολής περισσότερα από 137.000 εισιτήρια σε λιγότερες αίθουσες.
Στο αμερικάνικο box office, η νέα περιπέτεια από το σύμπαν του Πολέμου των Άστρων έκανε άνοιγμα με 155 εκατομμύρια δολάρια. Το «Rogue One» έκανε το δεύτερο καλύτερο άνοιγμα για μήνα Δεκέμβριο -το ρεκόρ κατέχει φυσικά «Η Δύναμη Ξυπνάει».
Ωστόσο, έμεινε μακριά από τα «αστρικά» νούμερα που έκανε πέρυσι «Η Δύναμη Ξυπνάει» -η ταινία έκανε 247,9 εκατομμύρια δολάρια σε ΗΠΑ και Καναδά τις πρώτες ημέρες προβολής της.
Το «Rogue One» έφτασε στο νούμερο 1 του box office σε όλες τις αγορές που άνοιξε -αν και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει να προβάλλεται σε Κίνα και Κορέα.
«Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά για τον Δεκέμβριο» είπε ο Πολ Ντεργκαραμπέντιαν, αναλυτής στην ιστοσελίδα comScore. «Θα είναι πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε ταινία να φτάσει αυτή την ταινία. Αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά που μία ταινία κάνει τόσο μεγάλο άνοιγμα σε μήνα Δεκέμβριο».
ΣΧΟΛΙΑ
Εμφάνιση σχολίων