Ο Στιβ Κούγκαν είναι ο Άλαν Πάρτριτζ σε νέα ταινία

Δημοσίευση: 26 Οκτ. 2012, 15:49

Όποιος γνωρίζει δυο τρία πράγματα για την βρετανική τηλεοπτική κωμωδία σίγουρα ξέρει τον Άλαν Πάρτριτζ. Δημιούργημα του ηθοποιού Στιβ Κούγκαν, ο Πάρτριτζ είναι ένας αποτυχημένος ραδιοφωνικός παραγωγός με ψευδαισθήσεις μεγαλείου και η σειρά I'm Alan Partridge, που έπαιξε για δύο σεζόν στο BBC, μια από τις πλέον επιτυχημένες στα χρονικά της αγγλικής τηλεόρασης.

Ενδιαφέρον εξάλλου παρουσιάζει και ο ίδιος ο Κούγκαν που στο ελληνικό κοινό είναι ίσως πιο γνωστός από τα χολιγουντιανά του περάσματα σε ταινίες όπως Tropic Thunder/2008 και Μια Νύχτα στο Μουσείο/2009 και στην τηλεοπτική σειρά The Trip/2010 που προβλήθηκε στην Ελλάδα ως ταινία μεγάλου μήκους.(θυμηθείτε την ΕΔΩ).

Ο Κούγκαν είναι επίσης μόνιμος συνεργάτης του Μάικλ Ουίντερμπότομ έχοντας πρωταγωνιστήσει στο 24 Hour Party People/2002 και το Happy Endings/2005 ενώ έχει αναλάβει να ενσαρκώσει τον πορνοβαρώνο και εκατομμυριούχο μεσίτη Πολ Ρέιμοντ (εκδότη των softcore περιοδικών Razzle και Mayfair και ιδιοκτήτη του μισού Soho κάποια εποχή) στη νέα ταινία του σκηνοθέτη The Look of Love. Αξίζει να σημειώσουμε επίσης πως ο Κούγκαν πρωταγωνιστεί μαζί με τη Τζούντι Ντέντς και στη νέα ταινία του Στίβεν Φρίαρς που τιτλοφορείται Philomena/2014.

Πίσω στον Πάρτριτζ όμως, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς ανάμεσα σε όλα πρότζεκτ του Κούγκαν, ξεχωρίζει η πρώτη ταινία με πρωταγωνιστή την cult φιγούρα σε σενάριο του ηθοποιού και του Αρμάντο Ιανούτσι (In the Loop/2009).

Εάν είστε φανς του βρετανικού χιούμορ και της παρωδίας, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να γνωρίσετε τον διαβόητο Άλαν Πάρτριτζ καθώς τα γυρίσματα αρχίζουν τον ερχόμενο Ιανουάριο σε παραγωγή του BBC και με την υποστήριξη του British Film Institute. Hμερομηνία κυκλοφορίας έχει οριστεί η 16η Αυγούστου 2013.

Στο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα πρώτο teaser από την ταινία που κυκλοφορεί τον Αύγουστο στη Μ. Βρετανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos