ΣΕΙΡΕΣ

"Better call Saul" season 4: It's all good man!

Δημοσίευση: 23 Νοε. 2018, 19:53

Τα νέα για την μεταφορά του Breaking Bad στην μεγάλη οθόνη έφεραν ένα κύμα ενθουσιασμού σ’ όλους τους πιστούς φαν της σειράς, αλλά επειδή θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη γι’ αυτό, μέχρι τότε το «κενό» μπορεί να καλυφθεί με την τέταρτη σεζόν του Better Call Saul που αποδεικνύεται αντάξια της προκατόχου της.

Στον 3o κύκλο παρακολουθούμε τα γεγονότα και τις προσπάθειες του Jimmy McGill να φανεί αντάξιος των περιστάσεων, να απαρνηθεί την «κακή» πλευρά του και να διαλέξει τον σωστό δρόμο. Ωστόσο δεν τα καταφέρνει και τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή. Έτσι, στην φετινή σεζόν βλέπουμε τον Jimmy να έχει πλέον αποδεχθεί το ποιος είναι και να προσπαθεί να βρει τον δρόμο του. Μένει μόνο να το αποδεχθούν και όσοι είναι πεπεισμένοι για το αντίθετο.

Μετά τα γεγονότα της τρίτης σεζόν, ο Jimmy προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί. Έχει χάσει την δικηγορική του άδεια και προσπαθεί να την ανακτήσει. Στο πλευρό του βρίσκεται η Kim Wexler, η οποία τον στηρίζει και ο Jimmy κάνει ότι μπορεί για να μην την απογοητεύσει. Παράλληλα εκτυλίσσεται και η «άνοδος» του Gus το προφίλ του οποίου πλησιάζει όλο και περισσότερο σ’ αυτό που ήδη ξέραμε. Δίπλα στον Gus βρίσκεται και ο Mike για τον οποίο γίνονται γνωστές όλο και περισσότερες πτυχές του χαρακτήρα του και το παζλ της προσωπικότητάς του συμπληρώνεται.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του Better Call Saul είναι ότι η δύναμη της σειράς αντλείται από το σύνολο των χαρακτήρων και όχι από έναν μόνο. Υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ τους και πολύ συχνά οι πράξεις του ενός καθοδηγούν και ορίζουν την πορεία ενός άλλου. Οι ιστορίες ακόμη και αν δεν βρίσκονται στο στάδιο που τις γνωρίσαμε μέσα από το Breaking Bad δεν είναι ανεξάρτητες η μια από την άλλη. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο και μας οδηγούν σταθερά προς μια κατεύθυνση.

Δεν θα μπορούσε φυσικά να μην αναφερθεί η χαρακτηριστική σκηνοθετική χροιά του Vince Gilligan. Ακολουθεί και διατηρεί το ύφος του Breaking Bad αλλά προσθέτει και νέα στοιχεία που κάνουν τη σειρά πιο δραματική και σκοτεινή. Χαρακτηριστικό -από σκηνοθετικής άποψης- της τελευταίας σεζόν είναι το παιχνίδι με τους καθρέφτες, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για να γίνει ένας διαχωρισμός μεταξύ του «είναι» και του «φαίνεσθαι» των χαρακτήρων.

Σε κάθε περίπτωση όλα τα στοιχεία αυτής της σειράς την καθιστούν μια από τις καλύτερες που είδαμε μέσα στη χρονιά και σίγουρα –έχοντας φτάσει πλέον στο ίδιο χρονικό σημείο με το Breaking Bad- η επόμενη θα είναι γεμάτη εκπλήξεις. Μέχρι τότε υπομονή και It’s all good man!

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos