Απόψε το "Τσίου" στη Βίλα Δρακοπουλου

Δημοσίευση: 17 Ιουλίου 2012, 14:30

Το 2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας προβάλει απόψε την ταινία "Τσίου" «Τσίου» του Μάκη Παπαδημητράτου στη Βίλα Δρακοπούλου, το τοπόσημο των Πατησίων το οποίο αποτελεί σχεδόν το μοναδικό δείγμα εξοχικής κατοικίας συγκαταλέγεται στα εξαίρετα αρχιτεκτονικά μνημεία της πόλης που μαζί με τα υπόλοιπα κτίρια του κτήματος Δρακόπουλου, φέρουν μια πολύ σημαντική αρχιτεκτονική κληρονομιά. Η βίλα είναι κατάλοιπο μιας εποχής όπου τα Πατήσια ήταν προάστιο της Αθήνας και αποτελεί φυσικό και πολιτιστικό μνημείο, για το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής, εξαιρετικά ενεργοί πολιτιστικά, είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι.

Η ταινία

Όλοι, ή τουλάχιστον οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε ζήσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας την απελπιστικά άδεια Αθήνα τον Δεκαπενταύγουστο. Ο Τσίου, ο εθισμένος σε ουσίες πρωταγωνιστής της ταινίας, προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει την δόση του και μπλέκει, με τον πιο σουρεαλιστικό τρόπο, μια σειρά ανθρώπους στην αναζήτησή ουσιών, μέσω της αδελφής του και του μαφιόζου άντρα της. Αυτό που θα ακολουθήσει όμως δεν το είχε φανταστεί κανείς. Ένα ειλικρινέστατο φιλμ γυρισμένο με μοναδικά εφόδια την αφοσίωση και την πίστη των συμμετεχόντων στο πρότζεκτ και πρωτίστως την αγάπη του δημιουργού του, Μάκη Παπαδημητρόπουλου, για το αυθεντικό, ανεπιτήδευτο και γεμάτο ενέργεια σινεμά που διαθέτει τις αντοχές και το θάρρος να αγγίξει ένα θέμα ταμπού, ακόμη και για τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

Το «Τσίου» παρότι αουτσάιντερ στα κρατικά βραβεία ποιότητας, κατάφερε να αποσπάσει βραβείο καλύτερου σεναρίου αλλά και καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στα βραβεία του 2005!

Σκηνοθεσία: Μάκης Παπαδημητράτος. Παίζουν: Αλέξανδρος Παρίσης, Μάκης Παπαδημητράτος, Τάσος Κολοβός, Ερρίκος Λίτσης, Τζένη Θεονά,Γιάννης Μητάς.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos