6ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών

Δημοσίευση: 23 Νοε. 2011, 01:25

Για έκτη συνεχή χρονιά, το Caid-Κέντρο Κοινωνίας Επιστήμης και Τέχνης, διοργανώνει Διεθνές Φεστιβάλ επιστημονικών ταινιών, από τις 21 έως τις 27 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα).

Ντοκιμαντέρ για το διάστημα, την ιατρική, τη φύση, το περιβάλλον, την αστρονομία, τη φυσική, την κοσμολογία και τη βιολογία θα απαντήσουν, αλλά και θα δημιουργήσουν, ερωτήματα πάνω στις τελευταίες επιστημονικές έρευνες και εξελίξεις.

Πρόκειται να αντιστραφούν οι μαγνητικοί πόλοι; Ποιο είναι το κλειδί για την αθανασία και την αιώνια νεότητα; Μπορεί η παρέμβαση στον ανθρώπινο εγκέφαλο να αξιοποιηθεί στην προσπάθεια ανεύρεσης νέων θεραπειών για ψυχικές ασθένειες και διαταραχές; Πώς ένα ταξίδι στο άγνωστο αποκαλύπτει έναν ιλιγγιώδη κόσμο κοσμικών αλμάτων, χασμάτων και πολλαπλών συμπάντων;

Ντοκιμαντέρ για το διάστημα, την ιατρική, τη φύση, το περιβάλλον, την αστρονομία, τη φυσική, την κοσμολογία και τη βιολογία δίνουν, λοιπόν, ραντεβού στο Ινστιτούτο Θερβάντες, προκειμένου να απαντήσουν στα ερωτήματα αυτά αλλά και να θέσουν νέους προβληματισμούς. Στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν ταινίες από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Σουηδία, τον Καναδά, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, το Βέλγιο και το Ισραήλ.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν από Δευτέρα έως Πέμπτη στις 19:00-23:00, και από Παρασκευή έως Κυριακή στις 18:00-23:30. Στις προβολές της διοργάνωσης θα υπάρξει επίσης αφιέρωμα στον Ισπανικό επιστημονικό κινηματογράφο.

Κάθε ημέρα θα προβάλλονται ταινίες σε διαφορετικούς επιστημονικούς τομείς, ως εξής: Δευτέρα 21 Νοεμβρίου: Φύση. Τρίτη 22 Νοεμβρίου: Φυσικές καταστροφές. Τετάρτη 23 Νοεμβρίου: Μυστήρια. Πέμπτη 24 Νοεμβρίου: Τεχνολογία. Παρασκευή 25 Νοεμβρίου: Ιατρική-Βιολογία. Σάββατο 26 Νοεμβρίου: Νευρολογία-Νευροεπιστήμες. Κυριακή 27 Νοεμβρίου: Διάστημα-Αστρονομία.

Πληροφορίες Ινστιτούτο Θερβάντες, Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, Αθήνα. Προβολές 21-27 Νοεμβρίου. Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Caid (Αστυδάμαντος 21, Αθήνα), Τηλ.: 210 8945945.

ΔΕΣ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, Ε Δ Ω

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ