"What/If" season 1: Ξαναζεσταμένο φαγητό

Δημοσίευση: 11 Ιουνίου 2019, 14:15
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Anne Montgomery είναι μια σκληρή επενδύτρια, συγγραφέας του βιβλίου «At Any Cost» το οποίο αντανακλά όλη την ψυχοσύνθεσή της καθώς λατρεύει να παίζει με τους ανθρώπους και να τους χειραγωγεί. Θα αποφασίσει να επενδύσει σε μία νέα εταιρεία της νεαρής Lisa Ruiz-Donovan με έναν απαράβατο όρο, να της δανείσει τον σύντροφό της, τον Son, για όλο το βράδυ κατά την διάρκεια του οποίο μπορεί να κάνει ό,τι θέλει μαζί του χωρίς μετά εκείνος να μπορεί να πει τίποτα. Το δίλημμα είναι μεγάλο και οι συνέπειες μεγαλύτερες.

ΣΧΕΤΙΚΑ"Unbelievable" season 1: Ψύχραιμο και ρεαλιστικό

Άποψη: Το Netflix έχει ανεβάσει τον τηλεοπτικό πήχη τόσο με την ποιότητα των προγραμμάτων του όσο και με την πολύ σύγχρονη ματιά και θεματολογία ως επί τω πλείστον, κάτι που δεν φαίνεται να ισχύει για την ξαναζεσταμένη «Ανήθικη Πρόταση», ή αλλιώς «What/If», μια σειρά που στα 90s θα μπορούσε να έχει πολύ υψηλή τηλεθέαση και μερικά Emmy στην κατοχή της αλλά που πλέον φαντάζει απολίθωμα μιας περασμένης τηλεοπτικής εποχής.

Η Anne Montgomery, μια femme fatale βγαλμένη από παλιό noir και συνάμα μια στυγνή επαγγελματίας ικανή για τα πάντα, θέτει στην Lisa το δίλημμα δώσε μου τον άνδρα σου για να σου δώσω τα λεφτά. Ένα δίλημμα που αν η λύση του φαντάζει εύκολη, ότι εντάξει ένα βράδυ είναι, ό,τι και να γίνει το ζευγάρι θα το ξεχάσει και θα προχωρήσει, στην πραγματικότητα κρύβεται κάτι πολύ πιο σύνθετο. Το μυστικό που αποκαλύπτεται στο τέλος και έτσι εξηγούνται όλα όσα συνέβησαν από την μια πλευρά ξαφνιάζει, από την άλλη όμως έχει χρησιμοποιήσει όλα τα κλισέ των noir και των θρίλερ μυστηρίου μέχρι να φτάσει σε αυτό που περισσότερο το κάνει να φαίνεται με κορύφωση ενός μέτριου μελοδράματος, παρά με ανατροπή ολκής.

Ο ρόλος της Renee Zellweger, αν και επαρκής ερμηνευτικά, δεν καταφέρνει να ξεφύγει από την τυποποίηση και την ταμπέλα της πλούσιας σκύλας, από τον οποίον όσο και να προσπαθεί με flashbacks από το δύσκολο παρελθόν της, αδυνατεί να τον απωλέσει. Δεν υπάρχει καμία ικανοποιητική εξήγηση για την αδίστακτη συμπεριφορά της και για όλο το σχέδιο που έχει οργανώσει. Μοιάζει σαν μια υπερβολική κατάσταση που θα βλέπαμε άνετα σε μια σαπουνόπερα, όπου τα πάντα μεγεθύνονται. Άλλωστε δημιουργός της σειράς είναι ο Mike Kelley, δημιουργός και του στιλ σαπουνόπερας δράματος «Revenge», απλώς ίσως ξαφνιάζει ότι δεν περίμενες να δεις κάτι τέτοιο από το Netflix. Οι περιφερειακές υποπλοκές, όπως του ομοφυλόφιλου αδερφού της Lisa, του αφροαμερικανού κολλητού του Son, ώστε να πιάσει όλο το diversity, δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στην υπόθεση πέρα από το να προσθέτουν ακόμα περισσότερο μελόδραμα ασύνδετο προς την βασική υπόθεση. Μια από τις λιγότερο αξιόλογες σειρές του Netflix.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

"Unbelievable" season 1: Ψύχραιμο και ρεαλιστικό

Σύνοψη: Μια νεαρή γυναίκα, η Μαρί, (Κέιτλιν Ντέβερ) πέφτει θύμα μασκοφόρου βιαστή μέσα στο...
7 ώρες

Δράμα 2019: Οι νέοι δημιουργοί αποκαλύπτονται - Μέρος 4ο

Λίγο πριν κλείσουν οι προβολείς της φετινής διοργάνωσης του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της...
8 ώρες
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Φεστιβάλ Δράμας 2019: Τα βραβεία

Σε ένα από τα δικαίως  φημισμένα «Τέσσερα Κουαρτέτα» του, ο Τόμας Στέρν Ελιοτ, λέει...
11 ώρες