ΣΕΙΡΕΣ

"Vigil": Υποβρύχιος μικρόκοσμος γεμάτος συνωμοσίες και στενές κουκέτες

Δημοσίευση: 5 Φεβ. 2022, 17:21

Σύνοψη: Σειρά έξι επεισοδίων που ξεκινάει με τη μυστηριώδη εξαφάνιση ενός αλιευτικού στα ανοιχτά της Σκωτίας και με έναν θάνατο στο υποβρύχιο του βρετανικού ναυτικού.

<a href="/nea/am-i-being-unreasonable-odyniro-kai-geloio-tis-anthropinis-yparxis/69760">"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης

Οι αρχές κινητοποιούνται και οι ντεντέκτιβ Amy Silva και Kirsten Longacre ηγούνται της έρευνας σε στεριά και θάλασσα, υπό το πέπλο μιας συνωμοσίας που μοιάζει να φτάνει πολύ βαθιά στις βρετανικές εθνικές υπηρεσίες.

Γνώμη: Μια mini σειρά που έρχεται να συνεχίσει την κάπως μυστήρια παράδοση που έχουν τα υποβρύχια στην pop κουλτούρα. Από την επίθεση ενός γιγάντιου καλαμαριού στο 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα, μέχρι τη μετατροπή τους σε κόλαση εν καιρώ πολέμου στο Crimson Tide και στο Κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη, τα υποβρύχια φιλοξενούν -σχεδόν πάντα- ιστορίες σκοτεινές και έτοιμες να πυροδοτήσουν έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δια χειρός Tom Edge (The Crown, Lovesick) και με πρωταγωνίστριες το δυναμικό ζευγάρι των Suranne Jones (Doctor Foster) και Rose Leslie (Game of Thrones), η σειρά είναι ένα πρωτότυπο υβρίδιο αστυνομικής πλοκής και μίας -όχι και τόση πετυχημένης- ψυχολογικής θεραπείας. Η κλειστοφοβία της Silva έχει προκληθεί από προηγούμενο τραύμα. Τα flashbacks από το παρελθόν της δεν βοηθούν τον θεατή να εμβαθύνει περισσότερο, υπερτονίζουν, όμως, την ειρωνεία της τύχης που στέλνει την κλειστοφοβική ντεντέκτιβ να ερευνήσει έναν φόνο σε υποβρύχιο. Ωστόσο, αυτό ακριβώς το συναίσθημα της κλειστοφοβίας μεταδίδεται άψογα στον θεατή που δεν είναι εξοικειωμένος να παρακολουθεί τη δράση μέσα σε τόσο στενά όρια και την καθημερινότητα ενός πληρώματος με πολύ λίγα περιθώρια κινήσεων.

Πίσω στην ξηρά, το δεξί χέρι της Silva, Kirsten Longacre, διεξάγει τη δική της παράλληλη έρευνα στέλνοντας τα μηνύματά της με έναν ιδιαίτερο κώδικα που μόνο οι δύο γυναίκες γνωρίζουν.

Η έρευνα οδηγεί σε περισσότερους φόνους και στην υπόθεση αρχίζουν να εμπλέκονται το βρετανικό ναυαρχείο, διαδηλωτές κατά των πυρηνικών δυνάμεων, Ρώσοι δολοπλόκοι, γραφειοκράτες και υψηλόβαθμοι Σκοτσέζοι VIPs.

Ισορροπημένη πλοκή σε έναν σκοτεινό, αόρατο κόσμο που δεν θέλει να ανέβει στην επιφάνεια και να εμφανιστεί. Έτσι, μένει στον θεατή η απόφαση αν θέλει να βουτήξει για να τον ανακαλύψει.

Η σειρά προβάλλεται Cosmote TV

Μάρω Ζουγανέλη

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos