ΣΕΙΡΕΣ

"The Valhalla Murders" season 1: Στιβαρό nordic noir

Δημοσίευση: 26 Μαρτίου 2020, 20:20
Συντάκτης:

Ένας ντετέκτιβ από το Όσλο επιστρέφει στην Ισλανδία για να βοηθήσει μια αστυνομικό στο κυνήγι ενός κατά συρροή δολοφόνου, μια υπόθεση που σχετίζεται με μια ομαδική φωτογραφία από ίδρυμα αρρένων πριν 30 χρόνια.

<a href="/nea/love-death-and-robots-season-3-xekathara-veltiomeno/66472">&quot;Love, death and robots&quot; season 3: Ξεκάθαρα βελτιωμένο</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Love, death and robots" season 3: Ξεκάθαρα βελτιωμένο

Το The Valhalla Murders είναι μια νέα σειρά μυστηρίου παραγωγής Netflix και του Ισλανδικού δικτύου RÚV που αποτελείται από οκτώ 45λεπτα επεισόδια και λόγω θέματος, καταγωγής (σκανδιναβία) και καραντίνας, απολαμβάνει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης την τελευταία εβδομάδα μιας και βρίσκεται αδιάλειπτα στο καθημερινό Top-10 του ελληνικού Netflix.

Μια δημοτικότητα που σε γενικές γραμμές αξίζει, αυτή η ιστορία για την πρώτη υπόθεση κατά συρροήν δολοφονιών στο Ρέικιαβικ, τις οποίες το δίδυμο των επιθεωρητών καταφέρνουν με επιμονή να αποδείξουν ότι συνδέονται μεταξύ τους. Μια υπόθεση που έχει μεν ρίζες στο παρελθόν και στο ίδρυμα της Valhalla, αλλά τελικά φτάνει σε πολύ υψηλότερα κλιμάκια.

Ένα στιβαρό και αξιοπρεπές nordic noir που αφιερώνει άφθονο χρόνο στις προσωπικές ζωές (που δεν τις λες και ευτυχισμένες) των δύο πρωταγωνιστών (με απλά συμπαθητικές ερμηνείες), με σκοπό να σκιαγραφήσει τα πορτραίτα τους και άρα να τους νοιαστούμε και συμπάσχουμε για τα ζόρια και τα άγχη τους.

Το καταφέρνει σε έναν βαθμό, καθώς τους αποτυπώνει σαν δύο απλούς, τρωτούς, με εμμονές ανθρώπους που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν CSI ποζέρια, αλλά δύο ταγμένους στο επάγγελμά τους αστυνομικούς που πρσπαθούν να εξισορροπήσουν τα προσωπικά τους προβλήματα με μια δύσκολη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αργό, βραδυφλεγές είναι μια πιο σωστή έκφραση, σκοτεινό αστυνομικό crime δράμα που ίσως στο πρώτο μισό σε κουράσει, αλλά από τη στιγμή που θα εμπεδώσεις τους ρυθμούς του θα το νιώσεις πιο έντονα στο πετσί σου, ενώ ειδικά στα 3 τελευταία επεισόδια, ο ρυθμός των εκπλήξεων και των αποκαλύψεων επιταχύνει αναπάντεχα και κατορθώνει να σε κρατήσει σε αγωνία μέχρι και το τέλος, χωρίς εύκολους εντυπωσιασμούς.

6,5 / 10

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

My spy

My spy

Η νέα κωμωδία του Peter Segal (“Get Smart”), στα βήματα του The Pacifier και του Leon:...
18 ώρες