ΣΕΙΡΕΣ

"True Story": Μυστικά και ψέμματα

Δημοσίευση: 5 Δεκ. 2021, 15:03

Φιλαδέλφεια: ένας επιτυχημένος stand-up comedian, ο αδερφός του κι ένα πτώμα και η ελληνική μαφία.

<a href="/home-cinema-streaming/prey/66849">Prey</a>ΣΧΕΤΙΚΑPrey

 Έτσι θα μπορούσε κανείς να περιγράψει εν συντομία το True Story, τη νέα μίνι σειρά που μόλις πρόσφατα προστέθηκε στη συλλογή του Netflix.

Το True Story, αποτελούμενο από εφτά επεισόδια, έρχεται από τον γνωστό για το Narcos, Eric Newman. Πρόκειται για μια σειρά δράσης και μυστηρίου στην οποία ο θεατής γίνεται συνεπιβάτης σ’ έναν τρελό και σχεδόν ατέρμονο αγώνα δρόμου που δίνουν δύο αδέρφια για να κρύψουν το μυστικό τους.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Kevin Hart που ενσαρκώνει τον ρόλο του Kid, ενός διάσημου stand-up comedian που επιστρέφει στη γενέτειρά του για μια περιοδεία – ενσαρκώνοντας ουσιαστικά μια πτυχή του εαυτού του. Στον ρόλο του αδερφού του, του Carlton, ο Wesley Snipes κάνει το μαύρο πρόβατο της οικογένειας.

Ο πυρήνας της σειράς βασίζεται στο –όχι και τόσο πρωτότυπο- θέμα του «Που θα έφτανε κανείς για να προστατέψει αυτά που έχει». Χιλιοειπωμένο, χιλιοειδωμένο; Ναι. Βαρετό; Έτσι κι έτσι.

Το True Story καταφέρνει με κάποιον τρόπο και κυρίως μέσα από τη δυναμική των Kevin Hart και Wesley Snipes να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή στα πρώτα επεισόδια. Η ροή των επεισοδίων είναι γρήγορη, χωρίς πολλές περιττές πληροφορίες ή side stories με το μόνο θέμα που αναφέρεται – σε αρκετά επιφανειακό επίπεδο, όμως- να είναι η σχέση των διασήμων με τους θαυμαστές τους, το πόσο εμμονική μπορεί να γίνει αυτή η σχέση και τα πόσα πράγματα μπορεί να κρύβονται πίσω από την εικόνα που «πλασάρεται». Στο υπόβαθρο όλων αυτών, η σειρά μάς συστήνει και την ομάδα του Kid, τους ανθρώπους που οργανώνουν και φροντίζουν τα πάντα για εκείνον, σε μία προσπάθεια να πάρει ο θεατής μια γεύση των παρασκηνίων.

 Ωστόσο από τη μέση περίπου και παρά τις ανατροπές που επιφυλάσσουν τα τελευταία επεισόδιά της, το κλείσιμο της σειράς έρχεται μ’ ένα «Γιατί;».

Τα θέματα που θα μπορούσε να θίξει η σειρά είναι πολλά και ίσως θα άξιζαν πολύ περισσότερο τον χρόνο του θεατή. Ωστόσο, το True Story περιορίζει την οπτική του σε πολύ συγκεκριμένα θέματα, τα οποία ως στόχο έχουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του θεατή.

Φυσικά και το κάνει με επιτυχία και εννοείται πως η σειρά είναι ό,τι πρέπει για binge watching. Αυτό, όμως, είναι πάντα αρκετό;

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 5 Δεκ. 2021, 15:03
Ενημέρωση: 5 Δεκ. 2021, 15:03
Πλατφόρμα Streaming: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Prey

Prey

Θα το βρείτε: Disney+

Το στερνοπαίδι του Predator στριμάρει Disney Plus και εννοείται θερίζει χωρίς να παίρνει αιχμαλώτους.
1 ημέρα