ΣΕΙΡΕΣ

"True Detective" s04: Δεν λες όχι σε αυτή τη σειράρα

Δημοσίευση: 6 Φεβ. 2024, 19:16
Συντάκτης:

Σύνοψη: Σε μια κωμόπολη της Αλάσκα το σκοτάδι έχει σκεπάσει τα πάντα μαζί και τα μυστικά που δεν έχουν αποκαλυφθεί, μέχρι που ένα μεγάλο φονικό θα πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

<a href="/nea/fallout-season-1-oi-fan-tha-apotheosoyn/69796">"Fallout" season 1: Οι φαν θα το αποθεώσουν</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Fallout" season 1: Οι φαν θα το αποθεώσουν

Γνώμη: Ο περυσινός Ιανουάριος είχε ανατινάξει την τηλεοπτική σεζόν νωρίς νωρίς με το αριστούργημα Last of us και απ' ότι φαίνεται ο μήνας αυτός δίνει μεγάλες νίκες.

Το True Detective δημιούργησε ένα μύθο που μπορεί οι συνέχειες του να μην ανταποκρίθηκαν στο μεγάλο βάρος, αλλά εδώ ο γίγαντας επανήλθε.

Σειράρα με τα όλα της όπου καθώς η πλοκή  συνδυάζει ψυχολογικό θρίλερ, αστυνομικό ψαχτηρι, καμπανάκια από το 'The thing' και ένα μεγάλο comeback της Jodi Foster τότε πως γίνεται να πεις όχι σε όλο αυτό?

Η Foster είναι επικεφαλής πάνω στο χάος που έχει προκύψει με μεγάλη έμφαση στην λεπτομέρεια και τρομερή αντιπάθεια προς όλους τους συνανθρώπους της. Η μπλαζε ξινίλα που εκπέμπει σπάει το βαρύ κλίμα της σειράς, αλλά σε ωθεί να μάθεις περισσότερα γιατί έφτασε να είναι τόσο 'στρίντζω'.

Δίπλα της το δεύτερο μεγάλο πλεονέκτημα του True Detective, η Kali Reis που από τη πρώτη στιγμή μασάει τα σκηνικά. Επιβλητική (μαθαίνουμε ότι στη ζωή της ήταν πρώην μποξέρ) ξεκάθαρα δε μπλέκεις μαζί της: μοιάζει με ένα κινούμενο θωρηκτό φέρνοντας όλη αυτή την ενέργεια και στον απαιτητικό ρόλο της.

Δύο τελείως 'άλλοι' χαρακτήρες που θέλουν να βουτήξουν στο σκοτάδι καλύπτοντας το δικό τους.

Η σειρά είναι μέσα στη αισιοδοξία (not) με πολύ μικρά διαλείμματα, καθώς ακόμη και σε τόσο ακραία σκηνικά, οι πάντες είναι κοινοί θνητοί με ανασφάλειες, συμφέροντα και σακατεμένους ψυχισμούς.

Η σκηνοθέτης Issa lopez που έχει γεμάτο γλυκαναλατες δημιουργίες το παλμαρέ της, εδώ φτιάχνει ένα φοβερό αστυνομικό θρίλερ με υποπλοκές που δε σε νυστάζουν γιατί έχουν άμεση σχέση με τον βασικό πυρήνα της υπόθεσης. 

Όχι! Ο όρος τηλεόραση αδικεί αυτό το κινηματογραφικό αριστούργημα που έτυχε να απλωθεί σε μερικά ωριαία επεισόδια. Σίγουρα δεν είναι για όλους, ούτε αποτελεί εύκολη παρακολούθηση, όμως παρά τη βουτηγμένη στη μιζέρια κατάσταση και τα παγωμένα σκηνικά, η καρδιά σου ζεσταίνεται γνωρίζοντας ότι παρακολουθείς υψηλά στάνταρ παραγωγής σε συνδυασμό με ποιοτική υποκριτική και αριστοτεχνικό γράψιμο. 

Ναι, σωστά καταλάβατε: είναι μια από τις καλύτερες σειρές του 2024. 

Φοβερή αρχή για το έτος και αν δεν υπάρξει συνέχεια έχουμε την εναλλακτική λύση: Ξανά από την αρχή όλα τα True Detective. Τι, όχι?

H 4η σεζόν True Detective στριμάρει στα κανάλια Novacinema

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos