"Θα κινηματογραφήσω την Formula 1 σαν το Top Gun"

Δημοσίευση: 26 Ιουνίου 2022, 15:53
Συντάκτης:

Φρέσκος και ορεξάτος μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία του Top Gun: Maverick στο παγκόσμιο box office, ο σκηνοθέτης Joseph Kosinski υπόσχεται αντίστοιχη μπόλικη δράση στην επόμενη ταινία του με αγωνιστικά αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα χρησιμοποιήσει εφέ που δημιουργούνται από την κάμερα για να κάνει τους θεατές να αισθάνονται ότι βρίσκονται πίσω από το τιμόνι στα 200 μίλια την ώρα. Η επερχόμενη ταινία του έχει προσωρινά τίτλο Formula 1 με πρωταγωνιστή τον Brad Pitt και συμπαραγωγό τον επτά φορές πρωταθλητή, Lewis Hamilton.

<a href="/nea/h-teleytaia-tainia-toy-koyentin-tarantino-einai-movie-critic-kai-paizei-o-mprant-pit/67914">H τελευταία ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο είναι το "The movie critic" και παίζει ο Μπραντ Πιτ</a>ΣΧΕΤΙΚΑH τελευταία ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο είναι το "The movie critic" και παίζει ο Μπραντ Πιτ

Πιο συγκεκριμένα, ο Λιούις Χάμιλτον εντάχθηκε στην ομάδα παραγωγής της ταινίας, ως σύμβουλος σκηνοθεσίας, προκειμένου να μεταφέρει στους συντελεστές τις γνώσεις του γύρω από το άθλημα. Το πρότζεκτ θα αφορά τα μηχανοκίνητα, ενώ ο πρωταγωνιστής θα χρειαστεί να γυρίσει μια σκηνή σε ένα μονοθέσιο F1, τρέχοντας με ταχύτητα 200χλμ/ώρα.

«Σίγουρα βλέποντας τους ανθρώπους να αντιδρούν σε μια ταινία που έχει γυριστεί αυθεντικά με κάμερα, όπως το Top Gun, μας κάνει να νιώθουμε όλοι καλά που η προσέγγισή μας λειτουργεί και εκτιμάται από το κοινό», ανέφερε στο Wrap. «Είναι σχεδόν αστείο για μένα να βλέπω ανθρώπους που είναι τόσο ερωτευμένοι με την πραγματική φωτογραφία. Είναι τόσο συνηθισμένοι στο CGI που όταν τραβάμε κάτι αληθινά, αισθάνονται ότι είναι καινοτόμο. Αυτή ακριβώς είναι η προσέγγιση για την Formula 1. Θα είναι μια τεράστια πρόκληση αλλά συναρπαστική για μένα».

Στην ταινία θα παίζει ο Brad Pitt έναν οδηγό που έχει αποσυρθεί και αναλαμβάνει να κατευθύνει έναν νέο οδηγό. Το σενάριο υπογράφει η Ehren Kruger και παραγωγός θα είναι ο θρυλικός Jerry Bruckheimer μαζί με την Plan B του Pitt. Τα δικαιώματα της ταινίας απέκτησε η Apple, με την υπόσχεση ότι θα την βγάλει κανονικά στα σινεμά προτού μπει στην πλατφόρμα της. Το Netflix έχει την σειρά Formula 1: Drive to Survive για τις μάχες μεταξύ οδηγών στις αγωνιστικές πίστες.

Update: Στις 9 Ιουλίου θα διεξαχθεί το Grand Prix στο Σίλβερστον, αγώνας στον οποίο θα τρέξει και ο Μπραντ Πιτ στα πλαίσια των γυρισμάτων για την ταινία. Μάλιστα, στο πλάι του θα τρέξουν και κανονικοί οδηγοί του σπορ, όπως για παράδειγμα ο Λουίς Χάμιλτον, ο οποίος συμμετέχει στην ταινία ως ηθοποιός, υποδυόμενος τον μάνατζερ και τον σύμβολο αγώνων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos