Θα είναι το "Watchmen" το επόμενο θύμα της λογοκρισίας του Τραμπ;

Θα είναι το "Watchmen" το επόμενο θύμα της λογοκρισίας του Τραμπ;
Δημοσίευση: 17 Aug 2019, 17:32
Συντάκτης:

Το τελευταίο σατιρικό θρίλερ της Universal με τίτλο “The Hunt” δεν φαίνεται να είναι το μοναδικό θύμα των μαζικών επιθέσεων που έγιναν αυτό το διάστημα καθώς το “Watchmen” του HBO όπως και το “Almost Family” του Fox κινδυνεύουν να έχουν την ίδια μοίρα αφού το περιεχόμενό τους κινείται στις γκρίζες ζώνες της πολιτικής και της ψυχαγωγίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ«H πιο πολυσυζητημένη ταινία της χρονιάς" στις ελληνικές αίθουσες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε ότι συγκεκριμένες παραγωγές πυροδοτούν το χάος και έτσι δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε τις διχογνωμίες που μπορεί να προκαλέσει στο κοινό η μεταφορά του graphic novel “Watchmen” στην μικρή οθόνη όπου η ιστορία εκτυλίσσεται στην σύγχρονη Αμερική και επικεντρώνεται στα επακόλουθα μιας ομάδας ρατσιστών οι οποίοι τρομοκρατούν την αστυνομία.

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο γεγονός που δίνει ένα χρονικό περιθώριο στο τηλεοπτικό δίκτυο να αλλάξει την στρατηγική του αλλά το HBO προς το παρόν νιώθει αυτοπεποίθηση με τον χειρισμό του θέματος:  «Το HBO έχει μία μακρά πορεία σε παραγωγές που προκαλούν αντιδράσεις και με την εμπειρία μας φροντίσαμε εκτενώς το λανσάρισμα του “Watchmen”» δήλωσε ο εκπρόσωπος του δικτύου. «Τα δύο τρέιλερ της σειράς έχουν ήδη κυκλοφορήσει και το μελλοντικό υλικό θα συνεχίσει στην ίδια λογική. Δεν υπάρχουν σχέδια για αλλαγή προσέγγισης του θέματος επί του παρόντος».

Στην απέναντι μεριά και στο δίκτυο Fox οι αντιδράσεις έρχονται για το ανάλαφρο δράμα του “Almost Family” που θίγει θέματα ταυτότητας και ηθικής. Δύο γυναίκες μαθαίνουν ότι είναι ετεροθαλή αδέρφια μέσω ενός γιατρού ο οποίος δώρισε το σπέρμα του και έδωσε ουσιαστικά ζωή σε τουλάχιστον 100 παιδιά καθόλη την διάρκεια της καριέρας του. Οι δημιουργοί της σειράς δεν μπόρεσαν να εξομαλύνουν τις αντιδράσεις του κοινού για το θέμα της μη συναινετικής γονιμοποίησης που εγείρεται καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που χρησιμοποίησαν τον όρο του “ιατρικού βιασμού” παραπέμποντας προφανώς και στο θέμα του #MeToo.

Η οριστική κατάργηση μιας σειράς που γίνεται αντικείμενο αντιπαράθεσης είναι αναπόφευκτη για χάρη των κερδών της εταιρίας όμως τα κόστη μπορούν να μειωθούν αρκετά με μία καλή στρατηγική marketing ή αλλιώς είναι προτιμότερη η αντιμετώπιση του HBO που υποστηρίζει ακράδαντα το υλικό του από την ψευδή έκπληξη που έδειξε το Fox στην δική του περίπτωση αρνητικών κριτικών.   

Δημοσίευση: 17 Aug 2019, 17:32
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
2200
Feelgood
1680